Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

58 de persoane condamnate în Bahrein pentru apartenenţă la o celulă teroristă: Două persoane, condamnate la pedeapsa capitală

ciocanel judecator

Doi şiiţi au fost condamnaţi la moarte şi alţi 19 la închisoare pe viaţă în Bahrein la finalul unui proces împotriva unei celule acuzate de atacuri teroriste, a anunţat agenţia oficială BNA preluată de France Presse şi Reuters. În total, 58 de persoane au fost condamnate pentru apartenenţă la această celulă, acuzată că a comis atacuri soldate cu moartea a cel puţin doi poliţişti, dar şi de contrabandă cu arme, conform Agerpres.

Dintre cei 58, alţi 17 acuzaţi au fost condamnaţi la câte 15 ani închisoare, 9 la 10 ani şi 11 la câte cinci ani. Alţi doi acuzaţi au fost achitaţi. În plus, 47 din cei 58 de condamnaţi au rămas fără cetăţenia regatului din Golf.

Membrii celulei au fost acuzaţi şi că au contribuit la evadarea unor deţinuţi şi că au călătorit în Irak şi Iran pentru a participa la pregătiri militare. În cadrul anchetei au fost confiscate de asemenea importante cantităţi de arme, inclusiv grenade.

Treizeci şi şapte dintre condamnaţi, inclusiv cele două persoane pentru care s-a pronunţat pedeapsa capitală, se află deja în închisoare, ceilalţi fiind condamnaţi în lipsă, a menţionat o sursă judiciară.

Toţi acuzaţii sunt membri ai majorităţii şiite, care susţine reforme în micul stat din Golf condus de o dinastie sunită. Bahreinul a mai fost scena unor tulburări sporadice după reprimarea amplelor manifestaţii şiite din 2011. Regatul neagă discriminarea şiiţilor, acuzând totodată Iranul că este implicat în formarea de "celule teroriste" şi că încearcă să "destabilizeze" Bahreinul, ceea ce Teheranul dezminte. "Verdictul de miercuri este cel mai recent episod al parodiei de justiţie care se desfăşoară în Bahrein şi cu siguranţă unul din cele mai dure", a declarat Sayed Ahmed al-Wadaei, preşedintele organizaţiei Institutul Bahreinului pentru drepturi şi democraţie, cu sediul la Londra.. Potrivit organizaţiei, 21 de persoane aşteaptă în prezent să fie executate în Bahrein "din motive politice", 14 dintre ele fiind condamnate în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.