Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

58 de pinguini mici au fost descoperiți morți pe o plajă din Tasmania; autorităţile suspectează atacurile unor câini

realitatea.net
pinguini
Responsabilii pentru protecţia faunei sălbatice din sudul Australiei au anunţat miercuri deschiderea unei anchete privind moartea a 58 de exemplare de pinguini din specia Eudyptula minor (cea mai mică specie de pinguin), despre care se crede că ar fi pierit în urma unor atacuri de câini, informează APP, relatează Agerpres.

Carcasele acestor pinguini cunoscuţi şi sub numele de "pinguini mici" au fost descoperite împrăştiate pe o plajă din Tasmania. 

"Am dori să reamintim proprietarilor de câini necesitatea de a-şi asuma răspunderea pentru animalele lor în orice moment, în condiţiile în care câinii au capacitatea de a provoca numeroase daune coloniilor de pinguini într-o perioadă scurtă de timp", a indicat într-o declaraţie Departamentul pentru parcuri, apă şi mediu din Tasmania. 

Această macabră descoperire vine la câteva luni după ce mai multe zeci de păsări au fost descoperite moarte pe o plajă din apropiere, şi în acest caz fiind suspectat atacul unui câine. 

"Toate relatările despre presupusele daune ilegale aduse faunei sălbatice sunt tratate cu extremă seriozitate de către departament", a indicat această instituţie guvernamentală. 

Pinguinii mici ajung la maturitate la circa 30 de centimetri şi trăiesc 24 de ani. Exemplare din această specie pot fi întâlnite doar în sudul Australiei şi în Noua Zeelandă,Tasmania găzduind circa jumătate din populaţia globală de Eudyptula minor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.