Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

6 metode de a lupta cu colesterolul “rău”

mere

Pastilele ajuta, dar nu sunt singurul mod de a-ti scadea nivelul de colesterol LDL(“rau”), ci si alimentatia si sportul pot ajuta. Expertii de la Prevention.com iti ofera cele mai usor de folosit si mai eficiente “arme” in lupta cu colesterolul ridicat.

1. Incepe-ti una dintre mese cu o salata de spanac. E bogat in luteina si doar o jumatate de cana pe zi de spanac taiat fideluta poate ajuta la reducerea colesterolului nociv, care infunda arterele, si la cresterea nivelului colesterolului benefic pentru inima.

2. Poti face aproape orice mancare mult mai sanatoasa si mai buna pentru sanatatea inimii adaugandu-i intre 2 si 4 catei de usturoi. Acest super-aliment s-a dovedit a fi eficient in scaderea colesterolului, reducerea tensiunii sanguine si in lupta cu orice infectie din organism.

3. Incheie masa principala azilei cu doua-trei patratele de ciocolata neagra. Studiile au aratat ca bogatia de antioxidanti din ciocolata neagra creste nivelul colesterolului HDL (“bun”) cu pana la 24% in doar 12 saptamani.

4. Redu grasimile saturate din carne si lactate, responsabile pentru majoritatea cazurilor de niveluri prea ridicate de colesterol nociv, si treci la grasimile mononesaturate, care nu numai ca scad colesterolul LDLci si nivelul trigliceridelor, alte grasimi nocive atunci cand se afla in cantitate prea mare in sange. In plus, grasimile mononesatruate cresc nivelul colesterolului HDL, bun pentru inima. Le gasesti in: avocado, ulei de masline, untul de arahide, alune, nuci, migdale, fistic, etc. 5. Indiferent ca vrei sa-ti scazi nivelul de colesterol, sa slabesti sau sa-ti intri in forma, nimic nu se compara cu exercitiul fizic. Si nici macar nu vorbim despre sportul de intensitate mare (desi acesta iti mareste nivelul de colesterol “bun”), ci de miscarea moderata, cum ar fi plimbarile in pas alert, dar care sa-ti permita sa porti o conversatie, mersul pe bicicleta, inotul, alergarea usoara, etc. Insa important e sa faci asta timp de 30 de minute, cel putin 5 zile pe saptamana. 6. Fibrele, in special cele solubile, sunt extrem de eficiente in lupta cu colesterolul “rau”. Cercetarile au aratat ca 15 grame de fibra solubila consumata zilnic poate scadea nivelul colesterolului cu 5 pana la 10%! O anume fibra solubila, pectina, nu numai ca scade dramatic nivelul colesterolului nociv, dar si incetineste procesul digestiv, ceea ce ajuta la inlaturarea tendintei de a manca mai mult decat ai nevoie. Pectina se gaseste din plin in anumite fructe, dintre care cele mai comune si maiieftine sunt merele! Mananca mere zilnic si nu numai ca iti vei tine sub control nivelul de colesteroldar vei manca mai putin si vei slabi.

Preluare: sfatulparintilor.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.