Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

60 de persoane au fost ucise de elefanţi în Zimbabwe anul acesta

wikipedia
elefant

Un număr de 60 de persoane au fost ucise de elefanţi de la începutul anului 2022 în Zimbabwe, unde acest mamifer terestru de talie mare înregistrează una dintre rarele populaţii în creştere, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al guvernului, informează AFP.

Cu 100.000 de exemplare, Zimbabwe se află pe locul al doilea în lume, după Botswana, în ceea ce priveşte efectivele de elefanţi, echivalentul a un sfert din elefanţii din Africa.

Spre deosebire de alte ţări, unde braconierii au eliminat aceste mamifere pentru a le comercializa colţii, populaţia de elefanţi din Zimbabwe creşte cu 5% pe an, potrivit Agerpres.ro.

''În anumite regiuni, elefanţii se deplasează în turme de mari dimensiuni. După ce devorează totul pe câmpuri, pătrund în proprietăţi, obligând locuitorii să riposteze, acest lucru însemnând rănirea elefanţilor'', a scris purtătorul de cuvânt al guvernului, Nick Mangwana, pe Twitter.

''Elefanţii răniţi devin agresivi şi incontrolabili'', potrivit Mangwana. ''Problema conflictului dintre om şi fauna sălbatică a devenit foarte sensibilă. Doar anul acesta, 60 de locuitori ai Zimbabwe au fost ucişi de elefanţi, iar 50 răniţi'', a afirmat el.

Mangwana a precizat că elefanţii au ucis 72 de persoane în 2021. Elefanţii au început să rătăcească în afara rezervelor de vânătoare.

Tinashe Farawo, din cadrul Autorităţii de gestiune a parcurilor şi a faunei sălbatice din Zimbabwe, a declarat pentru AFP că este ''probabil să existe un dezastru dacă populaţia (de elefanţi) nu este diminuată''.

''Ameninţarea va creşte probabil în timpul sezonului secetos, când turmele se deplasează în căutarea apei şi hranei'', a notat el subliniind că au fost mobilizaţi pădurari pentru a elimina elefanţii cei mai periculoşi.

Potrivit specialiştilor, Zimbabwe are potenţial pentru o populaţie de 45.000 de elefanţi, care au nevoie de vaste spaţii de păşunat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.