Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

62 de oameni otrăviți cu șaorma: anchetă penală demarată de autorități; 35 de persoane au fost spitalizate de urgență

stirileprotv.ro
șaorma

35 de persoane au fost spitalizate în stare gravă după ce au mâncat șaorma într-o cafenea fast-food din Bratsk, regiunea Irkutsk (Rusia), informează TASS. Autoritățile rusești au demarat o anchetă penală, iar proprietarul cafenelei a fost reținut.

„35 de persoane, inclusiv 5 copii, au fost internate în departamentele de boli infecțioase ale Spitalului Orășenesc Nr. 9 din Bratsk și ale Spitalului Orășenesc de Copii din Bratsk. Restul pacienților sunt tratați în ambulatoriu", a spus agenția.

Rezultatele testelor de laborator au arătat că ADN-ul salmonella a fost găsit în probele de material biologic ale cetățenilor afectați și ale personalului cafenelei. Restul materialelor selectate sunt în curs de desfășurare. Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, transmit autoritățile rusești.

"Toate victimele asociază boala lor cu utilizarea șaorma în cafeneaua Vreau șaorma", a adăugat departamentul.

În dimineața zilei de 15 iunie, Comitetul de anchetă a anunțat reținerea proprietarului cafenelei. Potrivit Comitetului de anchetă, a fost deschis un dosar penal pe baza unei infracțiuni în temeiul părții 1 a articolului 238 din Codul penal al Federației Ruse "Producția, depozitarea, vânzarea de produse care nu îndeplinesc cerințele de siguranță".

Victime: 62 de persoane

În dimineața zilei de 14 iunie, cazul a devenit cunoscut prin otrăvirea a 11 locuitori din Bratsk, inclusiv cinci copii, după ce au vizitat o cafenea care vindea șaorma. Toți au fost spitalizați. Potrivit Rospotrebnadzorului regional, au fost înregistrate 29 de cazuri de infecție intestinală acută. A fost inițiată o cauză penală. Procuratura regiunii Irkutsk a organizat o inspecție la fața locului.

În dimineața zilei de 15 iunie, numărul victimelor a crescut la 62 de persoane. Inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit încălcări în procesul tehnologic de gătit și a modului în care a fost depozitate alimentele într-o cafenea. De asemenea, fast-food-ul nu are condiții pentru igiena personală a angajaților. Fast-food-ul a fost închis temporar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.