Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

68% dintre ruși spun că principalul inamic al Moscovei este SUA

sua rusia

Aproximativ 68% dintre ruşi consideră Statele Unite ca principal inamic al Rusiei, conform unui sondaj de opinie realizat de centrul independent Levada şi publicat miercuri, relaţiile dintre Moscova şi Washington fiind la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece, relatează AFP. Conform acestui sondaj efectuat între 1 şi 5 decembrie, 66% dintre persoanele intervievate consideră că Rusia "are inamici", conform Agerpres.

În opinia a 68% dintre aceşti ruşi convinşi că sunt ameninţaţi, Washingtonul este principalul inamic al Moscovei, urmat de Ucraina (29%) şi de Uniunea Europeană (14%). Numai 5% i-au enumerat drept inamici pe islamişti, iar circa 3% i-au desemnat pe terorişti. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de 1.600 de persoane din 48 de regiuni din Rusia.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece, din cauza conflictului din Siria şi crizei din Ucraina. Ele s-au deteriorat odată cu deschiderea unei anchete în SUA privind acuzaţiile de ingerinţă a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi suspiciuni de înţelegere între Kremlin şi echipa de campanie a lui Donald Trump.

După anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014, urmată de războiul din estul Ucrainei, SUA au adoptat multiple sancţiuni împotriva Rusiei. Ultimele luni au fost marcate de expulzarea unor diplomaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.