Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

7 milioane de dolari confiscate din seiful unui deputat / Rusia

seif

Aproximativ şapte milioane de dolari cash, aparţinând unui deputat rus susţinător al Kremlinului, au fost confiscaţi în cursul unei percheziţii într-o bancă din Sankt Petersburg, informează AFP luni, citând mai multe surse.

Serviciul Federal de Securitate (FSB/ex-KGB) şi Comitetul de anchetă, însărcinat cu dosare sensibile, au confiscat din seiful lui Aleksei Lisiakov, deputat al partidului Rusia Justă, mai multe casete pline cu bancnote în greutate totală de 100 kg, a anunţat publicaţia online Fontanka.ru.

Această percheziţie, care a avut loc la Sankt Petersburg într-o filială a băncii ruseşti City Invest Bank, urmărea averile deputatului în cadrul unei anchete pentru fraudă masivă, potrivit aceluiaşi ziar.

'Percheziţia a avut loc în 2 iulie', a explicat banca luni într-un comunicat, afirmând că această confiscare a fost efectuată în contextul 'falimentului unui fost partener al băncii', dar fără să confirme suma confiscată.

Deputat al Caucazului de Nord în Dumă (camera inferioară a parlamentului rus), Aleksei Lisiakov a intrat pe scena politică în 2002.

'Înainte de aceasta, făceam afaceri fructuoase', a explicat el cotidianului rus Izvestia. Lisiakov a afirmat că este în posesia unei astfel de sume în bani lichizi 'pentru a putea face un cadou soţiei sale şi a-şi rambursa datoriile contractate faţă de un prieten', asigurând că 'nu a făcut nimic ilegal'.

'Nu comentăm acest caz', a răspuns serviciul de presă al FSB cererii AFP de detalii suplimentare, care nu a reuşit să-l contacteze luni pe Aleksei Lisiakov.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.