Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

7 motive care explică de ce este atât de slab noul PNL în opoziție

revista presei

Hotnews:

Exista cel putin 7 motive mai putin stiute de marele public care explica de ce noul PNL se comporta slab in opozitie, reactioneaza anemic la temele propagandistice sau de guvernare lansate de guvernul Ponta si pare, la fel ca presedintele Iohannis, total depasit... 1. Fuziunea din vara anului trecut dintre PNL si PDL genereaza, cum era de asteptat, tensiuni in teritoriu pe masura ce se apropie alegerile locale si trebuie intocmite listele electorale cu viitorii candidati la functiile de consilieri locali sau judeteni, primari sau sefi de consilii judetene. Cum va fi o singura lista, conflictele incep sa apara. Apoi, pana in 2017, adica in mai putin de doi ani, din doi lideri locali (unul PNL, altul PDL) va ramane unul singur, cel care va taia si spanzura in numele noului PNL...2. Cu putine exceptii, liderii PDL traiesc cu groaza anchetelor DNA si prefera sa dispara de pe radar, evita televiziunile, in speranta ca vor fi uitati si astfel vor scapa... 3. Noul presedinte al PNL, Alina Gorghiu, nu si-a consolidat suficient pozitia in interior... 4. Noul PNL este demobilizat in esaloanele inferioare, deoarece deciziile sunt luate dupa intalniri intr-un cerc restrans desfasurate la inceputul saptamanii. Din cercul initiatilor fac parte, din partea PNL, Alina Gorghiu, Marian Petrache, Teodor Athanasiu, iar din partea PDL, Vasile Blaga, Catalin Predoiu, George Scripcaru, Mircea Hava si Gheorghe Falca... 5. Se observa apoi ratarea fuziunii pe comunicare, cele doua partide avand departamente diferite. Liberalii au propria echipa, se lupta sa apara in presa, in timp ce pedelistii joaca pe cont propriu, cei putini care mai apar prin studiourile TV par sa iasa de capul lor, fara mesaje clare... 6. La toate acestea se adauga o modesta si ineficienta actiune parlamentara, un PSD care lanseaza tema dupa tema si confisca inclusiv discursul de dreapta (reducerea TVA, noul Cod Fiscal) si eterna victimizare ca mogulii blocheaza accesul opozitiei in presa... 7. In fine, dar nu in ultimul rand, noul partid nu mai dispune de lideri puternici, cu forta de tractiune a lui Traian Basescu. Klaus Iohannis s-a dovedit, dimpotriva, detasat complet de orice jocuri politice si total neinteresat sa rastoarne majoritatea parlamentara pentru a duce mai repede noul PNL la putere. Acest comportament i-a dezorientat atat pe fostii pedelisti, cat si pe liberali. Azi, sunt convinsi cu totii ca nu vor ajunge la putere mai repede de 2016, chiar daca in primele saptamani dupa castigarea presedintiei se bateau deja de  functii si imparteau cu spor ceea ce s-a dovedit a fi, cel putin pana azi, blana ursului din padure.

Digi24:

Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat atacurile lansate de fostul președinte al României la adresa șefilor instituțiilor judiciare. „Domnul Băsescu are o viață după moarte, în termeni de acțiune politică, are propriul său exercițiu retoric. Nu știu precis ce urmărește, își apără pozițiile, face declarații puțin tardive, insuficient consistente într-un moment când e în conflict cu aceste instituții”, a declarat Emil Hurezeanu. Jurnalistul mai spune că nu toate declarațiile fostului președinte trebuie luate în seamă. „Nici nu putem porni de fiecare dată de la declarațiile domnului Băsescu din epoca ex-prezidențială, ca cum ar fi fost ar fost un președinte, înainte de 16 noiembrie, seara la ora 18, la Palatul Cotroceni, pe care îl glosăm, îl ascultăm, comentăm, analizăm. Mizele s-au schimbat. N-aș exagera. E păcat că un astfel de președinte își apără mandatele în felul acesta. Cum îți aperi mandatele pe de-o parte marginalizându-i pe cei cu care ai lucrat în acești zece ani! Mi-e greu să înțeleg”, a mai spus Emil Hurezeanu. De altfel, fostul șef al statului a mai spus în aceeași emisiune că „justiția e călare pe politicieni”, dar și că „oamenilor de rând nu li se întâmplă ce li se întâmplă politicienilor”. „Au un tratament exagerat pentru că există niște interese”, a declarat Traian Băsescu. „Trebuie evitate exagerările. Și oamenii de rând pot să fie corupți. Domnul Băsescu se află într-o fază proastă, de istovire intelectuală și nervoasă. Îi înțeleg impulsurile de compasiune cu Elena Udrea”, a conchis jurnalistul Emil Hurezeanu.

Ziarul Financiar:

Ucrainenii duc un război pe două fronturi, unul militar şi politic împotriva separatişti­lor din regiunile din est, care sunt pregătiţi, înarmaţi şi finanţaţi de Moscova, şi unul pentru salvarea economiei de la colaps financiar, reformarea şi aducerea acesteia în secolul XXI. Un obstacol major pe cel de-al doilea front sunt baronii locali, oligarhii, puternici oameni de afaceri care monopolizează businessul local şi influen­ţea­ză în favoarea lor legislaţia şi politicile administrative, nepermiţând proliferarea afacerilor mici şi mijlocii, motorul de creştere şi de dezvoltare economică în statele occidentale. Oligarhii controlează până la 70% din economie, potrivit unor estimări. Sub presiunea dezapro­bă­rii socie­tăţii civile faţă de performanţele nou­lui guvern şi ale preşedintelui Petro Poroşenko, el însuşi un oligarh, lucrurile încep să se mişte împotriva sistemului oligarhic, cel puţin a celui vechi. Kievul încearcă să-i „cumin­ţeas­că“ printr-un program sponsorizat de americani chiar şi pe poliţiştii de la circulaţie, un puternic bastion al corupţiei care, scrie presa ucraineană, dacă va fi doborât, va semnaliza puternic că lucrurile încep cu adevărat să se schimbe în Ucraina. Potrivit unui sondaj de opinie recent, ucrainenii văd trei ameninţări la adresa ţării lor: agresiunea rusească, oligarhii şi corupţia

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.