Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

7 nereguli la congresul USR PLUS, acuzate de contracandidatul lui Dan Barna și Dacian Cioloș

USR PLUS

Conducerea USR PLUS sabotează procesul electoral intern și blochează vizibilitatea candidaților, acuză miercuri senatorul de Brașov Irineu Darău, candidat la șefia formațiunii. Darău este susținut de platforma Împreună USR PLUS din care fac parte, printre alții, deputatul Mihai Poliţeanu europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, deputatul Cătălin Teniţă, primarul Municipiului Braşov, Allen Coliban.

„Nu îmi doresc rolul de whistleblower, însă am o datorie morală să spun adevărurile care trebuie să ne trezească, membru cu membru. Ceea ce vedem acum nu sunt alegeri echitabile – ne credem un partid democratic, dar actuala conducere nu asigură nici măcar premisele, nu mai vorbesc de cadru și desfășurare, pentru o campanie echitabilă, ci dimpotrivă”, declară Irineu Darău.

El vorbește despre 7 „semne serioase de întrebare despre echitatea alegerilor”.

Acesta enumeră „șapte semne serioase de întrebare despre echitatea alegerilor”:

  1. Lipsa de reacție a Comisiei Electorale între 1 și 8 septembrie la solicitări oficiale elementare pentru condiții echitabile de campanie, precum: acces egal la comunicarea către membri prin mail și SMS, organizarea mai multor dezbateri între cei trei candidați și transmisia lor către toți membrii, sistem de vot auditabil și cu autentificare în doi pași.
  2. Lipsa garanțiilor privind securitatea votului, având în vedere că sunt folosite doar adresele de mail și că într-unele filiale au fost create calupuri de adrese noi de e-mail.
  3. Timpi prelungiți de răspuns la solicitări simple: 4-7 septembrie, intervalul dintre solicitarea trimiterii unui newsletter intern și prima reacție pe subiect, conform căreia doar două newslettere vor fi permise, pe întreaga durată a campaniei.
  4. Lipsa unui calendar de dezbateri sau de discuții cu filialele, în care accesul la membri să fie garantat.
  5. Dezbatere închisă, cu public ales preferențial: singura dezbatere prezidențială de până acum a avut loc la Roma, în 4 septembrie, într-un format închis stabilit unilateral și netransmisă integral nicăieri, înregistrată sau în direct, nici până în prezent.
  6. Acces la membri blocat prin lipsa listării sau a permisiunii de a folosi canale de comunicare către membrii care nu sunt prezenți pe grupurile interne naționale de Facebook.
  7. Blocare discreționară a prezenței în grupuri oficiale de comunicare precum „USR PLUS la Guvernare”, controlat și cenzurat de echipa lui Cristian Ghinea și crescut de conducere în detrimentul altor canale, pentru acces preferențial la comunicarea cu membrii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.