Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

7 ZILE ÎN ROMÂNIA - Capitala abandonată de PNL și USR în brațele dezastrului

nicusor frizura

Duminică șeful ANAF a transmis un prim mesaj inteligent și corect, dar mai ales necesar raportat la obiectivele instituției: „Trebuie să direcționăm efectivele pe care le avem către marii contribuabili, mai ales unde e evaziunea fiscală. Atunci, facem analize de risc la care lucrăm lună de lună. Antifrauda s-a dus spre locurile unde chiar se face marea evaziune fiscală.” Este evident că oportunitatea reală de creștere a încasărilor vizează cvasi-exclusiv reducerea marii evaziuni, de care cu siguranță „autoritățile” nu sunt străine, nicidecum hărțuirea micilor antreprenori. Dacă aceste angajamente se realizează, ar fi un prim progres major în ultimii mulți ani.

Luni vestitul comic și pupil prezidențial Florin Cîțu, alias Superman, ne-a anunțat, doct, că soluția inflației se află la BNR și la Ministerul Finanțelor. La fel de adevărat este că apa curge la vale, iar de regulă iarna nu-i ca vara, măcar la capitolul starea vremii. Din păcate, 70% din inflație provine din situația energetică, ce afectează prețurile de producție și transport, iar dacă liberalizarea prețurilor s-ar fi făcut în mod responsabil, poate efectele negative erau mai mici. Și tot în anecdotica zilei, un senator USR de Suceava s-a înscris la „ciuma roșie”, cum le plăcea oamenilor noi să „alinte” PSD, mânat probabil de revizuiri ideologice și motivații exclusiv principiale.

Marți, cel mai prolific edil din România, care a câștigat corect alegerile locale din 2020, folosind metoda cunoscută popular „noaptea ca hoții”, a dat vina pe cei de la PSD pentru faptul că a promis o pomană de 1000 de lei fiecărui locuitor al Sectorului 1 care a împlinit 18 ani. Favorita USR și PNL – partidele care i-au făcut campanie electorală – a reușit o execuție bugetară de sub 5%. Adică nu a făcut aproape nicio investiție, exceptând transformarea sectorului într-o uriașă mizerie cu șantierele de săpături pentru cabluri subterane și asigurându-se astfel că șobolanii se simt mai confortabili.

Miercuri a venit rândul insului netuns și cu nume de copil mic să ne justifice de ce România a început să piardă până la 6% din PIB, cât valorează industria construcțiilor și cele de pe orizontală în București. Produsul și protejatul aceleiași monstruoase coaliții PNL-USR ne-a anunțat că modul de construire „a scăpat de sub control” în Capitală. Drept urmare, e firesc e bine să blocheze investiții legitime și legale de miliarde de euro, să sacrifice zeci de mii de locuri de muncă și să reducă masiv toate încasările bugetare, pedepsind nediscriminatoriu pe toată lumea. În anii „obsedantul deceniu” al anilor `50, în procesele politice care au exterminat peste 200.000 de români ai elitei politice, economice, intelectuale și culturale, mulți condamnați erau încadrați la finalul unui articol de cod penal, adică la „etc.” Exact așa scria în sentințe. Dacă nu găseau pricină de vinovăție în fapte verificabile, erai încadrat la „etc.” Așa face și edilul-minune al Capitalei. Sigur toți constructorii sunt vinovați, au făcut ei ceva. Păcat de șomajul iminent, de scăderea veniturilor și de stoparea dezvoltării. În rest, e bine că avem apă caldă și căldură. De doi ani, deja.

Joi, o știre importantă a stârnit, din păcate, puține reacții. România a participat la Consiliul JAI, într-o reuniune importantă pentru munca lui Cătălin Predoiu de a livra în termen legile Justiției, cu scopul eliminării MCV, și deci a „obligării” Olandei să accepte primirea țării noastre în Schengen. Secretarul de Stat George Cătălin Șerban a pledat la reuniunea JAI pentru recunoașterea contribuțiilor României la respectatea statului de drept, argumentând implicit și nevoia unei decizii de ridicare a MCV, un instrument paralel redundant celui existent, aplicabil deja în toate țările UE.

Vineri, un reprezentant al auto-intitulatului partid „lider al opoziției”, ieșit de la guvernare în propriile aplauze, și condus de fostul ministru acuzat că își înregistra colegii de coaliție în propriul birou și că aplaudă „dreptatea făcută cu ranga” l-a criticat pe Vasile Dâncu pentru o chestiune de limbaj: „Așa-zisul intelectual PSD nu prea are proprietatea termenilor, probabil a vrut să zică montaj. Trebuie demis, e decuplat”. Că ministrul Apărării a gafat în declarațiile privind Ucraina pare deja evident. Din această funcție și în acest context nu poți permite exprimări nuanțate, când atacul ilegal și criminal al Rusiei a solidarizat aproape toată omenirea, după cum s-a demonstrat recent la ONU. Totuși, lecțiile de semantică trebuie să vină de la oameni cu școala făcută la zi și la timpul ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.