Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

74 de refugiaţi ucraineni din Republica Moldova, transferați în Franța

refugiati

Un prim zbor charter cu 74 de refugiaţi ucraineni la bord va ateriza joi după-amiază la Bordeaux, venind din Republica Moldova, pe care Franţa s-a angajat s-o ajute transferând 2.500 de refugiaţi ucraineni, transmite AFP, citând autorităţi franceze.

'Aceasta este concretizarea angajamentelor luate de Franţa, în colaborare cu parteneri săi şi cu UNHCR (Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi), de a ajuta Republica Moldova să facă faţă afluxului de refugiaţi ucraineni pe teritoriul său', a transmis Ministerul de Interne de la Paris.

Persoanele transferate cu acest prim transport 'vor fi primite în regiunea Bordeaux', a precizat ministerul.

Este vorba 'majoritar de femei şi copii', precum şi de 'persoane care au nevoie de o urmărire medicală', a precizat Céline Schmitt, purtătoare de cuvânt în Franţa a UNHCR, care a 'ajutat la identificarea persoanelor vulnerabile'.

'Ne felicităm', a adăugat ea, 'pentru solidaritatea Franţei faţă de Republica Moldova', o ţară care, potrivit celor mai recente date ale ONU, găzduieşte mai mult de 426.000 de refugiaţi de pe urma conflictului din Ucraina, potrivit Agerpres.

Ministrul de interne francez, Gérald Darmanin, anunţase la începutul lui martie că Parisul va transfera 2.500 de ucraineni refugiaţi în Republica Moldova. Transferul se va face în cadrul unei operaţiuni pe care Comisia Europeană o coordonează cu 'ţările voluntare'.

De atunci însă, Parisul are dificultăţi în a identifica atâţia ucraineni care să dorească să meargă în Franţa.

Săptămâna trecută, Ministerul de Interne sublinia pentru AFP că a 'trimis o echipă la faţa locului pentru a pregăti primele transferuri', însă aceasta a 'constatat că majoritatea refugiaţilor vor să rămână cât mai aproape de frontiera' cu Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.