Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

75% dintre elevii din Bihor vor putea începe cursurile în şcoală în condiţiile de distanţare impuse de actuala situaţie sanitară

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor, Virgil Blage, a declarat vineri că 75% dintre elevi vor putea începe cursurile în şcoală în condiţiile de distanţare impuse de actuala situaţie sanitară, anunță AGERPRES.

Potrivit acestuia, IŞJ Bihor a făcut un inventar al tuturor spaţiilor de care dispun cele 748 de grădiniţe şi şcoli din judeţ, iar în urma acestei acţiuni s-a stabilit că doar 75% dintre preşcolari şi elevi vor putea reveni în clase în condiţii de distanţare, pentru ceilalţi neexistând spaţii suficiente pentru a se putea evita aglomeraţia.

Unităţile de învăţământ din judeţ au 5.022 de săli de clasă, iar din toamnă vor exista 4.345 de formaţiuni de studiu, adică grupe de grădiniţă sau clase de elevi. Dacă elevii trebuie ţinuţi la distanţă de doi metri unii de alţii, numărul formaţiunilor creşte cu 1.127.

Citește și: Ciolacu, atac dur: ‘Economia națională e pusă pe butuci de măsuri aberante. O rectificare bugetară făcută în bătaie de joc și în disprețul realității!’

Şeful IŞJ Bihor a subliniat că, în funcţie de scenariu, se pune şi problema creşterii numărului de posturi. Astfel, la nivel preşcolar ar fi vorba despre 110 posturi suplimentare, la nivel primar ar fi nevoie în plus de 129,5 posturi, la gimnaziu, 99,5 posturi, iar la licee, 73 de posturi. De asemenea, este nevoie şi de personal nedidactic suplimentar, precum şi echipamente pentru educaţia online, deoarece 12.856 de elevi nu dispun de ele.

IŞJ Bihor a transmis toate aceste date către Ministerul Educaţiei şi aşteaptă noi dispoziţii, a precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.