Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

77.000 de case şi 100 de localităţi din trei judeţe au rămas fără energie din cauza vremii nefavorabile

socant

Aproape 100 de localităţi şi 77.000 de case din trei judeţe sunt în prezent fără energie din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cea mai gravă situaţia fiind în zona Dobrogei, a declarat joi ministrul Energiei, Toma Petcu. Petcu a convocat joi comandamentul de iarnă privind situaţia din sectorul energetic la nivel naţional, comandamentul urmând a avea loc la sediul Dispeceratului Energetic Naţional (DEN), administrat de transportatorul naţional de energie Transelectrica.

”Sunt în prezent circa 77.000 de case fără energie în trei judeţe. (...) Numărul maxim de localităţi fără energie a fost de 250, în prezent mai sunt 100. Cea mai gravă situaţie este în judeţul Constanţa”, a spus Petcu. Ministrul a subliniat că sunt luate măsuri pentru remedierea rapidă a problemelor, iar situaţia se îmbunătăţeşte rapid. ”În zona Dobrogea, la ora 14.00, aveam 80.000 de deconectaţi, iar acum avem 65.000”, a afirmat Petcu.

Ministrul a precizat că, joi, consumul de gaze este estimat la 52 milioane metri cubi, iar principalul obiectiv al ministerului pe care îl conduce este asigurarea securităţii energetice în condiţii meteo nefavorabile. Optsprezece judeţe din Oltenia, Transilvania şi Moldova se află până joi seară sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic şi precipitaţii abundente, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.