Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

8 din 10 experți vor să combată fraudele financiare cu ajutorul AI-ului generativ, până în 2025

8ways.ch
inteligenta artificiala

Entuziasm mare în privința AI-ului generativ: 83% dintre profesioniștii domeniului anti-fraudă anticipează că vor adăuga această tehnologie în arsenalul lor, în următorii doi ani.

Un studiu global adresat profesioniștilor anti-fraudă, realizat de către SAS, arată că 83% dintre profesioniști anticipează că vor adăuga AI în arsenalul lor, în următorii doi ani.

Interesul pentru inteligență artificială (AI) și învățare automatizată (ML) este mai crescut ca niciodată. În prezent, aproximativ 1 din 5 profesioniști anti-fraudă (18%) menționează cele două unelte între cele pe care le folosesc pentru a detecta frauda. Alți 32% anticipează că vor implementa astfel de tehnologii în următorii doi ani. În acest ritm, utilizarea AI și ML în programele anti-fraudă se va tripla până la finele lui 2025.

Cu toate acestea, rata de adoptare a inteligenței artificiale și a învățării automatizate este sub așteptări. Cu toate că interesul este foarte crescut, adoptarea efectivă a AI și ML a crescut cu doar 5% începând cu 2019. Estimările din 2019 și 2022 preconizau rate de 25%, respectiv 26%.

În vreme ce utilizarea unui număr ridicat de tehnici de analiză a datelor a ajuns la un platou, folosirea datelor biometrice și a roboticii în programele anti-fraudă a fost într-o continuă creștere și dezvoltare. Folosirea datelor biometrice fizice a crescut cu 14% începând cu 2019, fiind acum o resursă în cazul a 40% din respondenți. Unul din cinci (20%) intervievați folosește robotica, inclusiv automatizări robotice de procese, în creștere de la 9% în 2019. Aceste tehnologii sunt cel mai des întâlnite în cazul serviciilor bancare și financiare. 51% dintre respondenți folosesc date biometrice fizice, iar 33% folosesc robotica.

Respondenții lucrează în 23 de industrii, cele mai frecvente fiind servicii bancare și financiare (22%), administrație publică și guvernamentală (22%), servicii profesionale (13%), asigurări (5%), sănătate (4%), manufactură (4%), yehnologie (4%) și educație (4%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.