Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

8 miliarde de euro, pierdute de Romania

fonduri europene

Vicepreședintele PNL Alexandru Nazare atrage atenţia asupra situaţiei din domeniul utilizării fondurilor europene care ar fi ignorată de premierul Ponta şi de miniştrii cu atribuţii pe această temă. Potrivit calculelor prezentate de acesta, Romania ar urma sa piarda 8 miliarde de euro.

”În primele 7 luni ale anului 2015, ultimul în care putem cheltui cele 19 miliarde de euro alocate prin bugetul UE 2007-2013, România a cerut la decontare doar 625 de milioane de euro, deşi mai avem 9 miliarde de euro la dispoziţie. Având în vedere media pe aceste 7 luni, devine clar că la finele anului România va pierde 8 miliarde de euro, iar guvernul condus de Victor Ponta nu a făcut nimic pentru a salva această situaţie. Este inacceptabil ca în luna iulie, când lucrările de infrastructură ar trebui să avanseze rapid, să nu fie cheltuite deloc fonduri europene. De altfel, pentru transporturi, de la începutul anului, abia au fost ceruţi la rambursare 14 milioane de euro, în condiţiile în care abia s-au cheltuit jumătate din cele 4.4 miliarde de euro disponibili”, sustine Nazare.

Deputatul PNL solicită premierului Ponta să ia de urgenţă măsuri pentru diminuarea pierderilor de fonduri europene.

”Premierul trebuie să convoace în cel mai scurt timp posibil toţi miniştrii şi şefii de companii de stat care gestionează fonduri europene astfel încât să poată găsi soluţii pentru a nu da cu piciorul acestor bani gratuiţi puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană. Este inacceptabil ca CNADNR care a fost în subordinea directă a premierului în cea mai mare parte a perioadei ultimilor 3 ani să piardă bani, iar directorul să declare că nu li s-au tăiat banii la rectificarea bugetară din cauza lipsei de performanță, ci pentru că nu puteau să îi consume. Asta în timp ce sute de români stau blocaţi în trafic pentru că drumurile actuale nu mai fac faţă ”, a concluzionat Alexandru Nazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.