Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

80 de puncte de reîncărcare a mașinilor electrice, dezvoltate pe raza Sectorului 5

statie de incarcare masini electrice

Primăria Sectorului 5 dorește dezvoltarea rețelei punctelor de alimentare a vehiculelor cu energie electrică pe raza administrativ-teritorială. Fondurile ar urma să fie asigurate printr-un program al Administrației Fondului de Mediu, valoarea totală a proiectului fiind de 10.036.405,8 lei, se spune într-un comunicat.

Obiectivul proiectului constă în crearea a 80 de puncte de reîncărcare prin montarea a 40 stații amplasate în 40 de locații de pe raza Sectorului 5. Staţiile de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi formate din două puncte de reîncărcare, alimentate de acelaşi punct de livrare din reţeaua publică de distribuţie, din care un punct de reîncărcare permite reîncărcarea multistandard în curent continuu, la o putere ≥ 50 kW şi un punct de reîncărcare permite reîncărcarea în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW a vehiculelor electrice. Staţia de reîncărcare va permite reîncărcarea simultană la puterile declarate.

Prin programului Administrației Fondului de Mediu, Primăria Sectorului 5 își propune să atingă următoarele obiective:

• îmbunătățirea calității mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice

• dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică

• dezvoltarea transportului ecologic.

Programul privind Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: STAȚII DE REÎNCĂRCARE PENTRU VEHICULE ELECTRICE ÎN LOCALITĂȚI este derulat de Administrația Fondului de Mediu, durata de execuție a lucrărilor fiind de 24 de luni, de la data semnării contractului de finanțare.

Având în vedere cererea în creștere pentru mașini electrice, dezvoltarea rețelei punctelor de alimentare a vehiculelor cu energie electrică este bine-venită în Sectorul 5!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.