Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

800 de locuri de cazare, disponibile în judeţul Constanța pentru refugiaţii ucraineni

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

Aproape 800 de locuri de cazare au fost identificate în judeţul Constanţa pentru cetăţenii proveniţi din zona de conflict armat din Ucraina, a informat, joi, Instituţia Prefectului.

Situaţia a fost analizată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă convocat joi de prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

"Prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea votării hotărârilor nr. 20 şi 21. Prima prevede actualizarea locaţiilor temporare pentru cazarea pe teritoriul judeţului Constanţa a cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina. Astfel, până în acest moment, au fost identificate 22 de locaţii temporare de cazare, însumând aproape 800 de locuri. Lista cu locaţiile identificate va putea fi actualizată ori de câte ori va fi necesar, în funcţie de situaţia operativă din judeţ", se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Constanţa.

Potrivit sursei citate, a doua hotărâre se referă la acordarea de gratuităţi şi facilităţi pentru transportul cetăţenilor proveniţi din Ucraina.

"Astfel, cinci operatori de transport rutier din judeţul Constanţa vor pune la dispoziţie, în caz de nevoie, 63 de autovehicule, cu o capacitate totală de peste 2.000 de locuri", se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.