Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

80% dintre utilizatorii mondiali de servicii de telefonie 5G sunt în China

Euraktiv
5G

China numără 450 de milioane de utilizatori de servicii de telefonie 5G, o tehnologie destinată să revoluţioneze internetul mobil, potrivit cifrelor oficiale publicate de Guvernul de la Beijing, transmite AFP.

Internetul 5G oferă o viteză de transfer de 100 de ori mai mare decât actualele reţele 4G, ceea ce permite transferul unor mari cantităţi de date în timp foarte scurt. Introducerea progresivă a serviciilor 5G la nivel mondial însoţeşte apariţia obiectelor conectate la Internet, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor publicate de Ministerul chinez al Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, aproximativ 450 de milioane de persoane din această ţară, adică mai mult decât populaţia reunită a Uniunii Europene, au folosit cel puţin odată tehnologia 5G de la lansarea sa. Această înseamnă că China reprezintă 80% din utilizatorii mondiali de 5G.

De asemenea, China, o ţară care dispune de peste un milion de staţii 5G, intenţionează să accelereze extinderea reţelelor 5G astfel încât, în 2025, aproape toate oraşele şi satele să fie conectate la 5G. Potrivit Ministerului chinez al Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, numărul de staţii 5G va ajunge la 26 pentru fiecare 10.000 de locuitori.

În 2019, China a fost una dintre primele ţări care a lansat în mod oficial serviciile 5G şi este un precursor în acest domeniu graţie progresului tehnologic al grupului Huawei. Majoritatea smartphone-urilor vândute în această ţară, unde piaţa este dominată de mărcile locale, sunt în prezent compatibile cu tehnologia 5G.

Însă, în ultimii ani, grupul Huawei a devenit subiect de dispută între China şi SUA, pe fondul războiului comercial şi tehnologic între primele două puteri mondiale. Huawei, cel mai mare producător mondial de reţele mobile şi de asemenea cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, a intrat în vizorul administraţiei Trump care a făcut presiuni asupra aliaţilor pentru ca aceştia să excludă echipamentele 5G din reţelele lor 5G.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă Canalys, grupul chinez Huawei, care odată era lider mondial pe piaţa de smartphone-uri, a căzut până pe locul şapte, cu 18,6 milioane de unităţi vândute în primul trimestru al acestui an. Preşedintele Huawei, Eric Xu, se aşteaptă în acest an la o diminuare cu 30-40 de miliarde de dolari a veniturilor din vânzările de smartphone-uri, în condiţiile în care producătorul chinez se confruntă în continuare restricţiile impuse de autorităţile americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.