Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

8,5 milioane lei pentru călătoriile cu avionul ale Președintelui României și staff-ului de la Cotroceni

www.bn24.ro
Iohannis avion

Administrația Prezidențială a atribuit TAROM și altor trei companii private un contract în valoare maximă de 8,5 milioane de lei, fără TVA, pentru plata călătoriilor cu avionul ale Președintelui și staff-ului acestuia, conform anunțului publicat pe SEAP.

Contractul acoperă o perioadă de 48 de luni de zile și este valabil „pentru servicii de transport aerian de călători în țară și în străinătate”. Călătoriile vor putea fi efectuate „la clasa economic, business, cu weekend și fără weekend, cu bagaj de cală sau altele, după caz”.

Estimarea maximă este că din suma de 8,5 milioane lei se vor emite până la 2.000 de bilete de avion. Firmele care au câștigat sunt: Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM, OLIMPIC INTERNATIONAL TURISM, TRAVEL TIME D&R S.R.L, TRANSILVANIA HOLIDAY TRAVELS S.R.L.

Lux trecut la secret

content-image

Călătoriile cu avionul ale președintelui Klaus Iohannis au intrat în vizorul opiniei publice după refuzul Administrației Prezidențiale de a transmite presei costurile zborurilor. Cotroceniul susține că subiectul reprezintă un subiect clasificat. Iohannis a făcut în ultimul an o serie de deplasări oficiale „exotice” în care a fost surprins în aeronave luxoase.

Iohannis a fost întrebat  de jurnaliștii români, în aprilie, de ce a folosit din nou un avion privat de lux, care beneficiază inclusiv de duș, într-o vizită oficială pentru a ajunge în Coreea de Sud, având în vedere că restul delegației române a mers cu un zbor de linie. „Nu știu cum definiți un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”, a spus șeful statului, conform Digi24.

Potrivit Boarding Pass, Iohannis a decolat din Sibiu cu avionul privat de lux cu care a mers în Emiratele Arabe și turneul din Africa, un Gulfstream G550 închiriat de la Global Jet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.