Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

89 de persoane au fost evacuate la Montevideo în urma ploilor abundente

alerta

Cel puţin 89 de persoane au fost evacuate luni la Montevideo, Canelones şi Maldonado în urma intemperiilor care au afectat ţara începând de duminică, relatează ziarul local El Diario de Noticias. Institutul Naţional de Meteorologie din Uruguay (Inumet) a declanşat duminică seară codul portocaliu pentru şase departamente din Uruguay şi cel galben pentru alte şase regiuni unde furtunile au fost însoţite de ploi abundente, relatează EFE.

Codul portocaliu a fost declanşat pentru departamentele Colonia, San José şi Soriano Montevideo, Canelones şi Maldonado în timp ce codul galben a fost valabil pentru Salto şi Tacuarembó; Durazno şi Florida; Lavalleja şi Treinta y Tres. Potrivit prognozei meteo, aceste fenomene meteorologice au fost generate de "o perturbaţie atmosferică" asociată unei mase de aer umede şi instabile care a cuprins ţara, conform Agerpres.

Potrivit Inumet, furtunile au fost însoţite de "ploi abundente în intervale scurte, căderi de grindină, descărcări electrice şi vânturi puternice". Pe scara de risc a Inumet alerta portocalie implică un risc meteorologic important, în timp ce codul galben reprezintă un risc pentru activităţi concrete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.