Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

9 ani de la operaționalizarea SMURD București

smurd

15 mai 2008 reprezintă debutul SMURD București pe cale rutieră, moment în care intră în intervenție primele 10 ambulanțe SMURD. În cei nouă ani de existență, echipajele SMURD au participat la un număr de 527.612 situații de urgență, iar mai bine de jumătate de milion de persoane au fost asistate medical. Odată cu implementarea SMURD București, a apărut un nou dispecerat ISUSMURD, unde pompierii și personalul medical conlucrează la gestionarea intervențiilor specifice.

Raportat la anul de debut 2008, în anul 2016 numărul de intervenții gestionate de echipajele SMURD în București și Ilfov a crescut cu peste 400%, iar echipajele specializate în acordarea primului ajutor medical constau în: 40 echipaje de prim ajutor, 7 motociclete, 6 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, 6 unități terapie intensivă mobilă, 3 autospeciale pentru intervenția la dezastre și accidente colective. În scopul pregătirii personalului în acordarea primului ajutor calificat privind efecturarea procedurilor de descarcerare și alte operațiuni de salvare, începând cu luna iulie 2007, în cadrul ISU București-Ilfov funcționează Centrul de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență. Până în prezent, în cadrul Centrului au fost pregătiți peste 3000 de cursanți.

Citește și: PERFORMANȚĂ: Horia Colibăşanu, primul român care a urcat pe Everest fără ajutor suplimentar

În prezent, activitatea SMURD la nivelul municipiului București și județului Ilfov este coordonată operativ de dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov și medical de cadre medicale ale Spitalului Clinic de Urgență București-Departamentul UPU-SMURD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.