Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

9 lucruri interesante pe care probabil nu le știai despre saltele

stiripesurse.ro
saltea cu arcuri

Cei mai mulți dintre noi se gândesc la saltea doar dacă apare o problemă cu ea. Dar, fie că vorbim de o saltea cu arcuri, o saltea din spumă, sau una din latex, acestea ascund câteva secrete interesante.

Iată 9 din cele mai interesante informații despre saltele:

1. Cel mai popular model de saltea este și modelul cel mai puțin plăcut de către consumatori

Saltelele cu arcuri sunt printre cele mai vândute modele de saltele, acestea având o cotă de piață de peste 60%. Deși sunt cele mai vândute, acestea oferă și cel mai mic grad de satisfacție. Astfel, conform unui studiu, doar 63% din cei care au achiziționat o saltea cu arcuri sunt mulțumiți de achiziție, spre deosebire de cei 80% care sunt mulțumiți că au achiziționat o saltea din spumă sau latex. Acest grad ridicat de satisfacție începe să se vadă și în vânzările tot mai mari de saltele din spumă sau din latex.

content-image

2. Nu sunteți singuri în pat

Deși nu vă va face plăcere să auziți, e bine să aflați că împărțiți patul cu mii de acarieni. Acarienii sunt creaturi microscopice ce se bucură de adăpost în interiorul saltelelor. Acestea se hrănesc cu celule de piele și deși nu pișcă și nici nu prezintă un pericol real de îmbolnăvire, acarienii pot exacerba alergiile și problemele de astm. Cea mai bună metodă de a diminua problemele cauzate de de acarieni este utilizarea de așternuturi antialergice și spălarea acestora la temperaturi ridicate.

3. Este ilegală achiziționarea de saltele în zilele de duminică, în Washington

Deși majoritatea cumpărăturilor se fac în weekend, statul Washington a interzis prin lege achiziționarea de saltele în zilele de duminică. Tot duminica nu aveți voie să cumpărați televizoare și carne. Aceasta este o informație de care trebuie să țineți cont dacă vreți să vă mutați.

4. Salteaua este primul loc unde vor căuta hoții

Să ții banii la saltea a ajuns și la urechile hoților. Astfel, în cazul în care locuința vă este spartă, primul loc unde hoții vor căuta este sub saltea. Dacă aveți banii, ar fi mai sigur să-i țineți într-un seif, sau într-o bancă și nu sub saltea. În plus, dormitul pe grămezi de bani ar putea cauza dureri de spate.

5. Înainte salteaua era așezată pe frânghii

Deși nu ați crede, salteaua nu a stat mereu pe o suprafață rigidă. Până la apariția paturilor moderne, salteaua era așezată pe frânghii legate într-un cadru de lemn. Sigur, înainte saltelele erau umplute cu paie, dar acum ne putem bucura de tehnologii moderne ce ne fac somnul mai liniștit.

6. Saltelele trebuie să fie rezistente la foc

Pentru a putea fi comercializate, saltelele trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Una din aceste condiții este rezistența la foc. Deși nu ar trebui să încercați asta acasă, o saltea ar trebui să reziste la flacără deschisă, minim 30 secunde. Se estimează că această reglementare salvează anual sute de vieți. Sigur, există discuții despre modul în care producătorii obțin materialul ignifug, în acest proces folosindu-se multe substanțe chimice.

content-image

7. În Cartea Recordurilor există o secțiune dedicată dominoului de saltele

În Guinness Book există un record mondial numit dominoul de saltele. Acest record implică așa cum vă închipuiți saltele puse în picioare, ținute de câte o persoana, una din ele este împinsă, iar apoi distracția începe. În realizarea actualului record au fost folosite 1001 saltele și oameni și a fost făcut în Shanghai.

8. În fiecare noapte în patul nostru se adună celule de piele și multă transpirație

Nu numai că împărțiți patul cu acarienii, dar pe parcusul nopții transpirația și celule de de piele își caută loc pe saltea. Zilnic pierdem milioane de celule de piele și cum o treime din zi ne-o petrecem în pat, puteți ghici unde ajung acestea. În același timp transpirăm de la câțiva mililitri până la un litru pe noapte. De aceea este bine să folosim asternuturi, pentru ca mare parte din acestea să fi oprite în drumul lor spre interiorul saltelei.

9. Un pat nestrâns ar putea fi mai sănătos

Deși de mici suntem învățați să ne aranjăm patul dimineața un studiu realizat de Universitatea Kingston arată că ar putea fi un pic mai sănătos să lăsăm patul nestrâns. Ideea din spatele acestui studiu e că dacă acoperim salteaua aceasta nu mai respiră și astfel, umezeala și transpirația rămân captive în interiorul saltelei.Lasând-o neacoperită, salteaua s-ar usca mai repede, iar la lumina soarelui ar omorâ mai mulți acarieni.

Sperăm că aceste informații oferite de  EXPERT-SALTELE.ro vi s-au părut interesante, iar dacă aveți și voi altele, le așteptăm la secțiunea de comentarii. Deasemenea, daca sunteti in cautarea unei saltele, locuiti in Bucuresti si doriti sa testati cateva modele, puteti face o simpla cautare pe google.ro dupa expresia “showroom saltele Ghencea”. Gasiti foarte multe magazine de specialitate in acea zona cu preturi accesibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.