Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

90% dintre înalţii responsabili ai armatei Poloniei au fost înlocuiţi

polonia

Ministerul polonez al Apărării a făcut cunoscut miercuri că, din 2015, a "înlocuit 90% dintre responsabilii în posturile de comandament din cadrul statului-major" al forţelor armate, transmite AFP. Ministerul nu a precizat în comunicatul său numărul generalilor care au părăsit armata, obiectul unei vaste reforme lansate de conservatorii naţionalişti, la putere în Polonia din 2015. Ministrul apărării, Antoni Macierewicz, a anunţat deja că această reformă trebuie să subordoneze diferitele forţe armate direct ministerului său.

Polonia, membră a NATO, dispune în prezent de o armată profesionistă alcătuită din 106.000 de soldaţi, faţă de 96.000 în 2015, potrivit ministerului. Generalul Mieczyslaw Gocul, fost şef al statului-major, şi-a anunţat demisia la 27 ianuarie. Retragerea sa a fost urmată de cea a generalului Miroslaw Rozanski, şef al comandamentului interarme, şi a generalului Adam Duda, responsabil cu achiziţiile de armament.

Generalii Leszek Surawski şi Jaroslaw Mika au fost numiţi la conducerea statului-major şi, respectiv, a comandamentului interarme, conform Agerpres. Opoziţia liberală a criticat aceste demisii în serie, într-un moment în care Polonia găzduieşte pe teritoriul său un important contingent de forţe americane şi ale NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.