Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

92 de cetăţeni străini, depistaţi la Nădlac II ascunşi în trei mijloace de transport

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat, în ultimele 24 de ore, 92 de cetăţeni străini ascunşi în trei mijloace de transport conduse de şoferi turci şi români, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II din judeţul Arad s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români şi un turc, care conduceau microbuze înmatriculate în România, respectiv un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul autocamionului transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pentru o societate comercială din Slovacia, în timp ce şoferii microbuzelor se deplasau, fără încărcătură, spre Italia.

"În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 92 de cetăţeni străini, doar în TIR fiind descoperite ascunse 50 de persoane. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Siria, Irak, Bangladesh, Sri Lanka şi Egipt), unii dintre ei fiind solicitanţi de azil, alţii intraţi legal în România, toţi însă intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei", se precizează în comunicat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trafic de migranţi în cazul şoferilor şi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul cetăţenilor străini depistaţi ascunşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.