Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

95 de unităţi de învăţământ din Olt nu au autorizaţie de securitate la incendiu

alerta

Un număr de 95 de unităţi de învăţământ au nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu iar în situaţia în care nu vor obţine acest document să fie sancţionate contravenţional, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu. El a precizat că dintre cele 95 de unităţi care au nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu 10 au aviz de securitate la incendiu, document obţinut la începerea lucrărilor de construcţie.

Potrivit lui Alin Băsăşteanu, până la finalul lunii septembrie, în judeţul Olt, 26 de unităţi de învăţământ au solicitat şi au obţinut autorizaţie de securitate la incendiu, 365 de unităţi nu necesită autorizaţie la incendiu deoarece asupra clădirilor în care funcţionează nu s-au efectuat modificări ale construcţiei sau au fost puse în funcţiune anterior introducerii obligaţiei de obţinere a autorizaţiei, respectiv înainte de 1995.

Pentru alte 95 de unităţi de învăţământ este necesară autorizaţia de securitate la incendiu şi acest document nu a fost obţinut. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Mirela Paraschiv, această instituţie îi îndrumă permanent pe directorii de şcoli să solicite administraţiilor locale fonduri pentru efectuarea lucrărilor necesare pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. "Sunt convinsă că toţi directorii de şcoli au făcut demersuri pentru a obţine autorizaţii de securitate la incendiu. Când mergem în şcoli acesta este unul dintre obiectivele noastre, să îi îndrumăm pe directori să se adreseze primăriilor pentru finanţarea lucrărilor necesare în vederea obţinerii autorizaţiei menţionate", a spus Mirela Paraschiv, conform Agerpres.

Reprezentantul ISU Olt a subliniat că începând cu data de 1 octombrie, beneficiarii sau proprietarii construcţiilor care au obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu sunt pasibili de sancţionare contravenţională, pentru nedeţinerea acestui act administrativ. Conform Ordonanţei Guvernului nr. 17/2016 beneficiarii care au depus, până la data de 30 septembrie 2017, documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanţare sunt exceptaţi de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de conformare nu depăşeşte data de 31 decembrie 2017, a mai precizat Alin Băsăşteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.