Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

98 de migranţi au fost salvați dintr-un camion cu destinaţia SUA

ksat.com
migranti mexic

Un grup de 98 de migranţi a fost salvat dintr-un camion cu destinaţia SUA, dar abandonat de şoferul acestuia pe marginea unui drum din estul Mexicului, la numai o lună după moartea a 53 de persoane la San Antonio, în Texas, în condiţii similare, notează AFP.

Migranţii au fost găsiţi în noaptea de miercuri spre joi pe un drum din statul Veracruz, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

"Au spus că au fost abandonaţi de şofer", potrivit raportului poliţiei care nu a precizat naţionalitatea persoanelor găsite, potrivit Agerpres.ro.

Pe lângă cele 98 de persoane salvate, peste o sută ar fi fugit, potrivit martorilor citaţi de presă.

Mai mult de 12 persoane au fost internate în spital pentru vânătăi şi probleme cu lipsa oxigenului. Alţii au coborât din vehicul cu rucsacuri, a constatat un corespondent al AFP.

Camionul-remorcă se îndrepta pe autostrada de pe malul Golfului Mexic spre Nuevo Laredo, la frontiera cu Statele Unite şi Texas.

La 27 iunie, 53 de migranţi au fost găsiţi asfixiaţi într-o remorcă abandonată lângă San Antonio.

La 9 decembrie, 55 de migranţi au murit într-un accident de camion pe o autostrada din Chiapas, în sudul Mexicului. Miercuri, în Nicaragua, 16 imigranţi şi-au pierdut viaţa şi 47 au fost răniţi într-un accident de autocar.

În statul Chiapas, în aceste zile, sute de migranţi au blocat un drum în faţa birourilor Institutului pentru migraţie cerând permise de şedere temporară care sa le permită să traverseze Mexicul spre Statele Unite.

Din 2014, aproximativ 6.430 de migranţi au murit ori au dispărut în Mexic în drum spre Statele Unite, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.