Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO încearcă să impună Moscovei o agendă de confruntare - Aleksandr Gruşko

Ţările NATO continuă să pună în practică întregul complex al deciziilor privind desfăşurarea de forţe suplimentare şi de echipamente în apropierea frontierelor ruse, a declarat marţi reprezentantul permanent al Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, într-un interviu pentru agenţia de presă Interfax, transmite agerpres.

"Este evident că fosta administraţie americană a grăbit planurile de transfer al trupelor americane în Europa de Est pentru a realiza acest obiectiv înaintea instalării noii conduceri la Casa Albă. În acest sens, anul care a început nu va fi deloc uşor", a afirmat Gruşko, adăugând că desfăşurarea de noi forţe NATO în Europa va submina şi mai mult stabilitatea pe continent, făcând totodată mai dificilă identificarea modalităţilor de cooperare internaţională autentică în neutralizarea ameninţărilor comune.

Citeşte şi: Primul lider rus care recunoaşte: Ruşii SUNT VINOVAŢI pentru războiul din Ucraina

"În esenţă, prin pregătirile sale de-a lungul frontierelor noastre, NATO încearcă să ne impună o agendă de confruntare, care nu are nimic de-a face cu nevoile reale în domeniul securităţii", susţine ambasadorul Moscovei la Alianţa Nord-Atlantică.

El a subliniat că aceasta "nu se limitează la planurile deja stabilite".

"Alianţa continuă elaborarea de noi măsuri posibile pentru consolidarea prezenţei sale militare la periferia de sud-est a NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre, sensibilă pentru Rusia", a afirmat diplomatul rus, indicând că Moscova examinează cu atenţie toate aceste planuri din perspectiva apărării intereselor sale legitime în materie de securitate şi alegerii unui răspuns optim militar-politic la schimbarea situaţiei în domeniul securităţii.

SUA au desfăşurat mii de soldaţi şi armament greu în Polonia, statele baltice şi sud-estul Europei, în cea mai amplă consolidare de forţe după războiul rece, ca urmare a acţiunilor Moscovei de consolidare a capacităţilor sale militare pe fondul situaţiei din Ucraina şi al crizei în relaţiile sale cu Occidentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.