Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A ajuns la fundul sacului! Gerard Depardieu a început să vândă lucruri din casă

gerard depardieu

Actorul francez Gérard Depardieu va scoate la vânzare la Paris, la sfârşitul lunii septembrie, 250 de lucrări din colecţia sa de obiecte de artă din secolul XX ca "să se uşureze puţin", după cum a declarat persoana responsabilă de licitaţie, transmite joi AFP.

Colecţia include bronzuri de Rodin - artist pe care Gérard Depardieu l-a întruchipat în filmul "Camille Claudel", alături de Isabelle Adjani -, cinci opere de Calder, dar şi o pânză de Hans Hartung, conform Agerpres.

Licitaţia, organizată la 26 şi 27 septembrie la Drouot, ar putea aduce între 3 şi 5 milioane de euro.

Cel mai cunoscut dintre actorii francezi încă în activitate se desparte astfel de unele dintre operele de artă dobândite în cursul vieţii.

Ajuns la vârsta de 74 de ani, el a "avut mai multe operaţii la inimă şi câteva accidente de motocicletă. A trăit din plin şi trebuie să se uşureze puţin", a declarat David Nordmann de la casa de licitaţii Ader, în cadrul prezentării acestei vânzări.

Acasă la Depardieu "nu există tablouri care să atârne pe perete", a spus Nordmann. Actorul "le stivuieşte la perete şi le mută după bunul plac", a adăugat el.

Depardieu nu a încetat niciodată să joace, însă s-a confruntat recent cu noi acuzaţii de violenţe sexuale, formulate de 13 femei, fapte care ar fi fost comise în timpul filmărilor la 11 producţii lansate între 2004 şi 2022. El a fost inculpat din 2021 pentru viol şi agresiune sexuală, comise asupra unei actriţe.

Din acest motiv, actorul nu a participat la promovarea celui mai recent film în care joacă, "Umami", a cărui lansare, iar mai multe reprezentaţii ale spectacolului său "Depardieu Chante Barbara" au fost perturbate de feministe.

"Sper că oamenii vor face diferenţa între actualitatea (juridică) şi calitatea acestei colecţii", a declarat Nordmann.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.