Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'A alunecat'. Reacția hilară a Arhiepiscopiei Sucevei, după ce un preot s-a pus pe jos în fața porții cimitirului pentru a opri o înmormântare

captura video
preot cimitir inmormantare

Arhiepiscopia Sucevei a reacționat, luni, în scandalul preotului care s-a pus pe jos în fața porții cimitirului pentru a opri o înmormântare și au inversat toată povestea.

”Bătrânelul care a murit a dorit să fie o înmormântat ortodox, iar părintele a hotărât să facă înmormântarea pe cheltuiala parohiei, așa cum și-a dorit defunctul. Însă familia majoritar de confesiune penticostală și-a dorit să-l înmormânteze după ritul cultului penticostal și atunci a pornit divergența aceasta”, a declarat Flavian Sava, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, potrivit Pro Tv.

Conform superiorilor săi, preotul n-a avut nici cea mai mică intenție să oprească înmormântarea.

„Părintele a alunecat și a căzut și de-acolo a pornit toată reacția care s-a putut vedea și în filmări. Nu și-a dorit să protesteze, pur și simplu a alunecat și de-acolo a pornit și reacția lumii. Iar părintele a făcut o criză din cauza situației, a făcut o criză, nu știu deocamdată să vă spun mai multe”, a mai spus Sava.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru împiedicarea exercitării libertăţii religioase.

Într-o localitate din Suceava, un preot ortodox s-a pus pe jos, în fața cortegiului funerar, în încercarea de a-i împiedica pe oameni să ajungă în cimitir cu dricul.

Rudele decedatului, care era de confesiune ortodoxă, au organizat o ceremonie de înhumare pe rit penticostal. În timp ce superiorii preotului au negat că preotul s-a pus intenționat pe jos ca să oprească înmormântarea, polițiștii au deschis dosar penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.