Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut al doilea număr din august al Tribunei, cea mai importantă publicație culturală din România

Tribuna
Tribuna din 17 august 2023

Semnalăm apariția numărului 503/16 august 2023 al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o îndelungată tradiție istorică, de aproape 140 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România distribuită atât în țară cât și în străinătate, cu vizibilitate în presa occidentală de mare tiraj (precum Süddeutsche Zeitung și Münchner Merkur în Germania, sau Corriere della Sera și Il Resto del Carlino în Italia).

Într-o prezentare grafică de excepție, noua ediție a Tribunei reunește, în buna tradiție a ultimului deceniu, texte inedite care acoperă o diversitate de preocupări culturale, de la filosofie, eseu, istorie și critică literară, la  articole din domeniul dreptului, teatrului, artelor plastice, etc.

Remarcăm editorialul semnat de Mircea Arman, „Aletheia ca izvor al dreptului”, o amplă cercetare asupra originii dreptului grecesc și a filosofiei europene, dezvoltată prin prisma imaginativului poietic rațional aprioric, un concept inedit care-i aparține filosofului.

„Somnul logicii” este titlul articolului din rubrica diagnoze, de Andrei Marga. La eseu, în acest număr al revistei, găsim titluri precum: „Criza umanității europene după Husserl și Heidegger”, de Nicolae Iuga; sau „Proiecții metafizice în ireal”, de Iulian Chivu, alături de alte analize semnate de Christian Crăciun, Nicolae Mareș și Virgil Diaconu.

În preajma uneia dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, Î.P.S Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, semnează pastorala „Maica Domnului ne învață să-L ascultăm pe Hristos”.

Semnalează noi apariții editoriale Adrian Lesenciuc, Iulian Cătălui și Alexandru Sfârlea. În alte rubrici ale revistei, găsim articole de Viorel Igna, Vasile Zecheru, Mircea Moț, Radu Bagdasar și alții.

Revista este ilustrată cu lucrări ale pictoriței Nora Blaj, însoțite de o cronică plastică semnată de Ani Bradea.

Reamintim cititorilor că noul număr al Tribunei, 503 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 31 august 2023, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.