Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut al doilea număr din februarie al Tribunei - cea mai importantă revistă de cultură din România

Tribuna
Tribuna din 16.02.2021

Semnalăm apariția numărului 467/16 februarie 2022 al Revistei de cultură Tribuna, , instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Sumarul ediției reunește și de această dată articole inedite, într-o diversitate de rubrici aparținând unor domenii precum: filosofie, eseu, istorie  și critică literară, proză, teatru, istoria artei, etc.

Printre cele mai reprezentative articole se remarcă editorialul semnat de Mircea Arman, „Considerații generale asupra imaginativului poietic religios la popoarele primitive ariene”, o continuare a temei deschise în numărul precedent; textul rubricii social, semnat de Christian Crăciun, „Resurecția «Proletcultului»?”; cel al rubricii filosofia: „Discursul metafisic despre lumină” de Viorel Igna sau analiza semnată de Radu Bagdasar în cadrul rubricii istoria literară, publicată sub titlul „Infirmitățile, maladiile, traumatismele morale în creație”.

Regăsim în acest număr și alte rubrici permanente precum: esoterism de Vasile Zecheru; eseu, unde semnează Iulian Cătălui și Virgil Diaconu; crochiuri de Cristina Struțeanu, sau însemnări din La Mancha de Mircea Moț. Despre cărți în actualitate și alte comentarii literare, scriu în Tribuna din 16 februarie: Adrian Lesenciuc, George Vulturescu, Iulian Chivu, Marin Iancu și Adrian Dinu Rachieru. O interesantă analiză despre falsurile în artă, „Lecțiile falsificatorilor de artă”, aflată la al doilea episod, ne propune istoricul de artă Emilia Cernăianu.

Revista este ilustrată cu lucrări ale artistei Mira Marincaș.

Noul număr al Tribunei, 467 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 28 februarie 2022, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.