Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut al doilea număr din iunie al Tribunei, cea mai importantă publicație românească de cultură

Tribuna
tribuna 19.07.2021

Semnalăm apariția unui nou număr, 451/16 iunie 2021, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională.

Remarcăm și de această dată sumarul bogat și diversificat, cu articole de o largă deschidere culturală. Dintre acestea, menționăm textul semnat de Andrei Marga în rubrica diagnoze, o amplă analiză asupra volumului tipărit de Editura Tribuna la finele anului trecut, Eseu asupra structurii imaginativului uman – de Mircea Arman, volum care s-a aflat în permanență, încă de la momentul apariției, în atenția criticii de specialitate, fiind publicate mai multe comentarii și recenzii pe marginea sa. Lucrarea a fost deja tradusă în limba italiană, în prezent aflându-se în curs de apariție la o importantă editură din Italia. De asemenea, în rubrica de traduceri, Dorin Gabriel Tilinca (Germania) face o radiografie, la douăzeci de ani distanță, asupra momentului publicării primei traduceri complete a operei fundamentale a lui Heidegger, Sein und Zeit, în România (Traducerea lui Heidegger între claritate și aparența de perfecțiune). Editorialul lui Mircea Arman cuprinde partea a doua a textului Imaginativul poietic dantesc, o continuare din numărul precedent, care se publică sub genericul Dante Alighieri 700, marcând perioada scursă de la trecerea în neființă a poetului și filosofului italian. În rubrica de filosofie a acestui număr semnează Viorel Igna și Nicolae Turcan.

Tribuna din 16 iunie găzduiește și un eseu al filosofului din Berlin, Reinhard Knodt, cu incitantul titlu Singur nu poți fi liber, într-o traducere din limba germană de Tünde Lassel. Aceeași semnătură a traducerii o regăsim și pe ultima copertă, acolo unde Hermann Bausinger analizează lucrările artistului vizual Wolfgang Nieblich din Germania, cel care ilustrează paginile revistei.

În rubrica social, Ani Bradea prezintă povestea tulburătoare de viață a unei jurnaliste din Italia, redactor al importantei publicații Corriere della Sera, poveste care a făcut obiectul unui volum selectat printre cele mai bune douăsprezece volume de proză apărute în Peninsulă anul acesta. De remarcat, tot în acest număr, și interesantul articol de istorie literară semnat de Radu Bagdasar, Dincolo de binomul colaborativ, fenomenele de grup; dar și alte texte de asemenea incitante și interesante, semnate de: Adrian Lesenciuc, Vasile Zecheru, Constantin Cubleșan, Iulian Chivu, Alin Cordoș și alții.

Apărută, ca de fiecare dată, în condiții grafice deosebite, Tribuna din 16 iunie 2021 se poate achiziționa de la punctele de difuzare a presei din întreaga țară, începând din această săptămână.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.