Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut al doilea număr din iunie al Tribunei, cea mai importantă revistă de cultură din România

Tribuna
Tribuna din 20 iunie 2023

Semnalăm apariția numărului 499/16 iunie 2023 al Revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o îndelungată tradiție istorică, de aproape 140 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Ca de fiecare dată și recenta ediție oferă cititorilor articole inedite, care acoperă o arie largă de abordări culturale, de la filosofie, eseu, istorie și critică literară, la poezie, proză, teatru, arte plastice, etc.

Între acestea, se remarcă editorialul semnat de Mircea Arman, intitulat „Capacitate imaginativă și imaginativ poietic rațional la Aristotel - concilierea neoplatonicilor cu acest tip al gîndirii. Apropieri și deosebiri din perspectiva teoriei imaginativului uman”, o continuare a temei care a debutat în numărul precedent al revistei; articolele rubricii filosofie: „Polii cunoașterii și acțiunii la Faust”, semnat de Isabela Vasiliu-Scraba, „Temeiuri ale gândirii occidentale după Anton Dumitriu”, de Vasile Zecheru”, „Elogiul intelectului”, de Viorel Igna; sau eseul semnat de Iulian Chivu și intitulat „Irealul sub tensiunea ipotezelor”.

Citim de asemenea, în acest nou număr al Tribunei, recenzii care semnalează apariții editoriale, semnate de Adrian Suciu, Sandu Frunză, Alexandru Sfârlea, Adrian Lesenciuc. Pagina de poezie găzduiește versuri de Ionuț Țene; iar la proză găsim fragmentul de roman „Ceasul fără ora opt”, de Isabela Brănescu, text distins cu Premiul II la Concursul Național de Literatură „Ioan Slavici”, ediția 2022.

Mai semnează în numărul din 16 iunie al Tribunei: Andrei Marga în diagnoze, rubrică permanentă a revistei, cu un text aflat la al treilea episod („Pragmatismul reflexiv: sistematica”), Radu Bagdasar, Mircea Moț, Iulian Cătălui, Eugen Cojocaru și alții.

Ilustrația numărului, însoțită de un text de prezentare semnat de Nicolae Macovei, aparține artistei de origine română, care trăiește și lucrează în Germania, la  Köln, Letiția Gaba.

Reamintim cititorilor că noul număr al Tribunei, 499 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 30 iunie 2023-, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.