Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut al doilea număr din Mai al Tribunei, cea mai cunoscută și valoroasă revistă de cultură din România

Tribuna
Tribuna din 16 mai 2023

Semnalăm apariția numărului 497/16 mai 2023 al Revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o îndelungată tradiție istorică, de aproape 140 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Sumarul ediției reunește și de această dată articole inedite de larg interes cultural, într-o diversitate de rubrici precum: filosofie, eseu, istoria literară, cărți în actualitate, poezie, proză, teatru, film, etc.

Dintre acestea, amintim editorialul semnat de Andrei Marga și intitulat „Pragmatismul reflexiv: sistematica”; textul rubricii social, „Pavel Chihaia și «generația pierdută»”, de Ani Bradea; articolele rubricii de filosofie: „Polemica mimetică între platonism și creștinism” - un text în serial de Viorel Igna, aflat la al patrulea episod -, „Despre Faust tradus de Lucian Blaga” – o analiză semnată de Isabela Vasiliu-Scraba -, sau „Anton Dumitriu, repere metafizice”, de Vasile Zecheru. Remarcăm de asemenea, în paginile rezervate eseului, analiza semnată de Laura Poantă, cu titlul „Depresie și comunicare”.

Despre cărțile recent apărute, scriu în acest nou număr al Tribunei: Adrian Lesenciuc, A.I. Brumaru, Irina Lazăr și Alexandru Sfârlea. În pagina de poezie găsim versuri de Octavian Mihalcea, iar la traduceri poeme de Wisława Szymborska, scriitoare poloneză laureată a Premiului Nobel în 1996, în traducerea lui Nicolae Mareș. Rubrica proză găzduiește un fragment din romanul „Dimineața Lianelor” de Cătălina Hașotti, text care a obținut Premiul I la Concursul Național de Literatură „Ioan Slavici”, ediția 2022.

Printre autorii care mai semnează în numărul din 16 mai al Tribunei îi regăsim pe: Nicolae Iuga, Radu Bagdasar, Mircea Moț, Iulian Cătălui, Adrian Țion și alții.

Ilustrația numărului aparține pictoriței de origine română, stabilită în Germania, la München, Maria Lie-Steiner.

Reamintim cititorilor că noul număr al Tribunei, 497 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 31 mai 2023-, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.