Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut al doilea număr din martie al Tribunei - cea mai importantă publicație culturală din România

Tribuna
tribuna din 20 martie 2023

Semnalăm apariția numărului 493/16 martie 2023 al Revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o îndelungată tradiție istorică, de aproape 140 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Revista, ilustrată cu lucrări din expoziția „Sic transit…” de Suzana Fântânariu, cunoscut artist plastic român, reunește, ca de fiecare dată, articole inedite, într-o diversitate de rubrici și teme, acoperind o largă arie de preocupări culturale, de la filosofie, religie, eseu și articole de istorie literară, la poezie, comentarii asupra unor volume nou-apărute, ori asupra unor spectacole de teatru, film, etc.

Remarcăm, în paginile noului număr al Tribunei, editorialul semnat de Mircea Arman, care atrage atenția asupra unui volum coordonat de Irinel Popescu și Lucian-Zeev Herșcovici, dedicat omului de știință Iuliu Barasch, iluminist, personalitate marcantă a curentului maskil; textul rubricii diagnoze, „Realitate și complexitate”, de Andrei Marga; sau eseurile semnate de Isabela Vasiliu-Scraba, Nicolae Iuga, Cristian Crăciun și Iulian Cătălui.

Despre noile apariții editoriale semnează recenzii: Adrian Lesenciuc, Iulian Chivu, Maria Vaida, Alexandru Sfârlea. În religia, Nicolae Turcan scrie despre „Fenomenologia rugăciunii și relația dintre fenomenologie și teologie”; iar Radu Bagdasar, în istoria literară, aduce noi informații „Din subteranele creației” literare, la autori precum Jean Coteau sau Haruki Murakami. În rubrica de filosofie, găsim analize semnate de Viorel Igna și Vasile Zecheru; iar în pagina de poezie, creații ale scriitorului Ioan Popoiu.

Mai întâlnim, în paginile Tribunei din 16 martie, semnăturile autorilor Mircea Moț, Laura Poantă, Ciprian Radovan, Ioana Maria Mureșan, Andrei Florian, Marian Sorin Rădulescu și alții.

Reamintim cititorilor că noul număr al Tribunei, 493 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 31 martie 2023, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.