Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut al doilea număr din septembrie al Tribunei - revista Consiliului județean Cluj, cea mai valoroasă publicație culturală din România

Tribuna
tribuna din 19.09.2022

Semnalăm apariția numărului 481/16 septembrie 2022 al Revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Remarcăm și de această dată, după cum ne-a obișnuit Tribuna în ultimii zece ani, o tematică diversă: de la filosofie, eseu, istorie literară, religie, la poezie, proză, critică literară sau plastică, etc.

Evidențiem dintre articole: editorialul semnat de Mircea Arman, intitulat O nouă paradigmă. Nașterea Imaginativului european și creștinismul. Plotin – text care face parte dintr-un nou volum al filosofului, aflat în curs de apariție; textul lui Adrian Dinu Rachieru din paginile rubricii „polemos”, „Învoiala” lui Noica, pornind de la unul dintre editorialele lui Mircea Arman, dedicat lui Constantin Noica și Anton Dumitriu; textul lui Iulian Chivu intitulat Pamfil Șeicaru – misiune de conștiință românească sau cel semnat de Andrei Marga despre Gândire și digitalizare.

Continuă în acest număr o serie de texte în serial, cum ar fi eseul despre literatura de călătorie, de Iulian Cătălui; Caragiale – Text și spectacol – o analiză de Adrian Suciu; filele de jurnal ale lui Nicolae Iuga privind Întâmplări celebre la Facultatea de Filosofie din București sau Scrisori(le) de la autori contemporani ale lui Ilie Rad, în acest episod corespondența o vizează pe Ana Blandiana.

În rubrica „aniversare”, Constantin Cubleșan evocă 330 de ani de la nașterea Episcopului greco-catolic Inochentie Micu-Klein; Christian Crăciun, în textul rubricii „social”, Căile libertății, aduce în atenția cititorilor o tulburătoare poveste din exilul românesc, publicată de o editură din Franța; iar Alexandru Sfârlea face un comentariu pentru antologia O sută și una de poezii de Dumitru Radu Popescu, apărută la Editura Academiei Române anul trecut. Numărul conține însă multe alte articole interesante semnate, printre alții, de: Adrian Lesenciuc, Radu Bagdasar, Irina Lazăr, Nicolae Turcan, Viorel Igna, Vasile Zecheru, etc. Lăsăm cititorilor bucuria de a le descoperi. Mai amintim doar că pagina de poezie găzduiește poeme de Alexandru Petria.

Noul număr al Tribunei, 481 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 30 septembrie 2022, ilustrat cu lucrări ale artistului plastic Ioan Burlacu, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.