Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut cartea care descrie cum a pătimit Biserica în pandemie, în România

Un nou volum semnat de Cătălin Raiu a apărut la Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Intitulată ”Libertatea religioasă între politică și politici. O analiză politică a standardelor internaționale, legislației naționale și practicii guvernamentale în pandemie”, cartea abordează ce s-a întâmplat, la nivel  stat - culte în anul 2020.

„Experiența raportării statului la biserică e diferită de cea a raportării bisericii la stat, însă limbajul comun dintre cele două paradigme în logica democrației este chiar libertatea religioasă (...) Subtextul cărții este că democrația și credința religioasă sunt compatibile. Mai mult decât atât, Biserica trebuie să se folosească de instrumentele democrației pentru a-și urma propria vocație și misiune într-o societate din ce în ce mai contondentă la adresa libertății religioase și chiar a autonomiei bisericești. Deocamdată, însă, în România libertatea religioasă e mai degrabă despre politică și relații de putere, decât despre politici publice și binele comun”.

Cătălin Raiu este primul român selectat ca membru în panelul de experți pe libertate religioasă al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

A studiat teologie ortodoxă (licență și master) și științe politice (master și doctorat) la Universitatea din București și la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie. A absolvit studiile post-doctorale în domeniul relațiilor stat-culte în cadrul Academiei Române. Este lector universitar doctor la Facultatea de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București. După o experiență profesională de 7 ani în cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte (2013-2019), Cătălin Raiu a devenit președintele-fondator al FoRB România. Asociație pentru Promovarea Libertății Religioase (forbromania.com).

„Cătălin Raiu este unul dintre cei mai de referință experți în domeniul protejării și promovării libertății de religie și credință. Eforturile sale sunt foarte bine cunoscute și apreciate la nivel internațional, în special la nivelul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și al Uniunii Europene” - Ján Figeľ, Reprezentantul Special pentru Promovarea Libertății de Religie și Credință în Afara Uniunii Europene (2016-2019).

Cartea se poate comanda de AICI .content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.