Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut medicamentul care promite tratarea cancerului pulmonar, chiar și în fazele agresive

svnews.ro
plamani afectiuni respiratorii

Un medicament de la AstraZeneca a avut rezultate promițătoare în tratarea cancerului pulmonar. Este vorba de medicamentul Imfinzi care vizează formele agresive ale bolii, potrivit Reuters, titrează Mediafax.

 

Medicamentul arată promițător în tratarea cancerului pulmonar agresiv, au anunțat reprezentanții AstraZeneca, potrivit Reuters. Testele au arătat că a ajutat la îmbunătățirea supraviețuirii generale. De asemenea, a avut rezultate pozitive în ceea ce privește supraviețuirea progresivă.

Medicamentul a demonstrat o „îmbunătățire semnificativă din punct de vedere statistic și semnificativă din punct de vedere clinic”, au arătat testele aflate într-un stadiu avansat.

Supraviețuirea globală este definită ca proporția de pacienți tratați cu medicament care supraviețuiesc, în timp ce supraviețuirea fără progresie se referă la perioada de timp în care o persoană trăiește cu boala fără ca ea să se agraveze după tratament.

Cancerul pulmonar cu celule mici este o formă extrem de agresivă de cancer, care de obicei recidivează și progresează rapid, în ciuda răspunsului inițial la chimioterapie și radioterapie, cu doar 15% până la 30% dintre pacienți în viață la cinci ani după diagnostic, a precizat AstraZeneca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.