Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut numărul din 1 aprilie al Tribunei - cea mai cunoscută și valoroasă publicație culturală din România

Tribuna
Tribuna din 5 aprilie

Semnalăm apariția numărului 494/1 aprilie 2023 al Revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o îndelungată tradiție istorică, de aproape 140 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

După cum Tribuna și-a obișnuit cititorii în ultimii ani, proaspăta ediție reunește în cele 36 de pagini ale sale, într-o diversitate de rubrici și teme, articole inedite care acoperă o arie vastă de preocupări culturale, de la filosofie, eseu, articole istorice, sau de istorie literară, la comentarii asupra unor volume recent apărute, ori asupra unor spectacole de teatru și film, traduceri din lirica occidentală, etc.

Apărută în preajma celei mai mari sărbători a creștinătății, revista găzduiește și Pastorala de Paști a ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Dintre articolele publicate, remarcăm editorialul intitulat „Imaginativul colectiv occidental rațional și imaginativul colectiv al popoarelor non europene”, în care Mircea Arman continuă seria reinterpretărilor filosofiei clasice universale prin prisma conceptului său, de o noutate absolută, pe care-l aduce în gândirea filosofică, anume imaginativul poietic rațional aprioric. Observăm de asemenea, articolul semnat de Viorel Igna în rubrica filosofia, „Polemica mimetică între platonism și creștinism”; sau analiza rubricii diagnoze, „«Tatăl nostru» sub atac”, de Andrei Marga.

Găsim, în această nouă ediție a Tribunei, eseuri semnate de Nicolae Iuga, Isabela Vasiliu-Scraba, Iulian Cătălui; precum și texte istorice care poartă semnătura lui Cosmin Victor Lotreanu, Elena Pantazescu și Ervino Curtis. Despre cele mai noi apariții editoriale, se pronunță în comentariile lor: Adrian Lesenciuc, Adrian Dinu Rachieru, Alexandru Sfârlea, etc. Ștefan Damian este prozatorul acestui număr, iar la poezie găsim versurile unei scriitoare din Italia, Laura Liberale. Mai întâlnim în paginile revistei articole semnate de Mircea Moț, Radu Bagdasar, Vasile Zecheru și alții.

Noul număr al Tribunei, 494 - aferent perioadei cuprinse între 1 și 15 aprilie 2023 - este ilustrat spectaculos cu imagini ale unor lucrări semnate de Petre Velicu, cunoscut pictor de origine română stabilit în Franța, însoțite de un text de prezentare, pe ultima copertă, de Ani Bradea. Revista poate fi achiziționată de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.