Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut o nouă rută pentru importul de gaze în Ucraina

Inquam Photos / George Calin
depozite gaze

Comisia Națională pentru Reglementarea de Stat a Energiei și Utilităților (Comisia pentru Energie) a stabilit tariful pentru serviciile de transport al gazelor naturale prin punctul de intrare Oleksiyivka la 4,45 USD (fără TVA) la 1.000 de metri cubi pe zi din iulie, anunță ukranews.com.

Acest lucru este precizat în mesajul operatorului de sistem de transport al gazelor din Ucraina (GTS Operator of Ukraine) LLC, transmite Agenția de presă ucraineană.

Comisia pentru Energie notează că această decizie oferă participanților la piața gazelor naturale o oportunitate de a utiliza punctul de intrare de la conexiunea interstatală Oleksiyivka pentru transportul gazelor naturale din Republica Moldova în Ucraina, inclusiv pentru stocarea gazelor naturale în depozitele de gaze din Ucraina, precum și pentru posibilitatea importului de gaze naturale în Ucraina prin sistemul de transport al gazelor naturale al Republicii Moldova.

„Am primit multe solicitări de acces la punctul de intrare Oleksiyivka de la companiile moldovenești și alți participanți la piață. Această decizie extinde capacitatea Moldovei de a stoca gaze în depozitele subterane ale Ucrainei și, de asemenea, extinde accesul Moldovei la piața UE pentru a consolida flexibilitatea și securitatea energetică a regiunii”, a menționat Dmytro Lyppa, directorul general al Operatorului GTS din Ucraina.

După cum a raportat anterior Agenția Ucraineană de Știri, în ianuarie, Moldova a permis tuturor companiilor interesate să utilizeze fluxul invers virtual de gaz prin Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.