Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut primul număr din 2023 al Tribunei - cea mai importantă revistă de cultură din România

revista tribuna revista

Semnalăm apariția numărului 488/1 ianuarie 2023 al Revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

La început de an, sumarul bogat al ediției reunește articole inedite, într-o diversitate de rubrici, așa cum revista și-a obișnuit cititorii și în anii precedenți, aparținând unor domenii precum: filosofie, eseu, istorie și critică literară, științe juridice, poezie, teatru, film, etc.

Printre cele mai reprezentative articole se remarcă: editorialul semnat de Mircea Arman, intitulat „Imaginativul poietic transuman, homo oeconomicus și postumanul”, o continuare a textului apărut în numărul precedent al revistei, care anunță un nou volum al filosofului, volum aflat în pregătire spre a fi publicat în acest an; articolul rubricii diagnoze, de Andrei Marga, „Întoarcerea la Hegel”; sau eseul semnat de Iulian Chivu, „Școlile filosofice hinduiste în contradicții de semnificare”.

Tot în rubrica destinată eseului, semnează și Isabela Vasiliu-Scraba, Iulian Cătălui, Virgil Diaconu, iar la filosofie: Viorel Igna și Vasile Zecheru. Despre noile apariții editoriale scriu în acest număr: Adrian Lesenciuc, Marin Iancu, Adrian Dinu Rachieru și Alexandru Sfârlea. Pagina de poezie găzduiește versuri ale poetului Marcel Mureșeanu.

La rubrica eveniment, Ani Bradea evocă momentul festiv al înmânării Ordinului „Meritul Cultural” în grad de Comandor pictorului Radu-Anton Maier, eveniment care a avut loc la finele anului trecut, la Consulatul României din München, în prezența ambasadorului României în Republica Federală Germania, doamna Adriana Stănescu. Radu-Anton Maier este un apropiat al Tribunei, în 2021 Editura Tribuna a publicat un album retrospectiv al artei sale, album despre care au scris elogios prestigioase publicații internaționale, precum Süddeutsche Zeitung sau Münchner Merkur.

Mai semnează în acest număr: Nicolae Iuga, Radu Bagdasar, Mircea Moț, Constantin Cubleșan și alții. Revista este ilustrată cu lucrări din Expoziția „Tribuna Graphic”, ediția a XIII-a, prezentă pe simeze în perioada 16 noiembrie – 4 decembrie 2022.

Noul număr al Tribunei, 488 - aferent perioadei cuprinse între 1 și 15 ianuarie 2023, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.