Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut primul număr din 2024 al Tribunei, cea mai cunoscută și valoroasă revistă de cultură din România

Tribuna
Tribuna din 5 ianuarie 2024

Semnalăm apariția numărului care deschide anul editorial, respectiv 512/1ianuarie 2024, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o remarcabilă tradiție istorică de 140 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

La început de an, Tribuna păstrează buna tradiție impresionând și de această dată prin formatul elegant, grafica deosebită, dar mai ales prin conținutul de înalt nivel cultural care aduce în atenția cititorilor ample și captivante analize din sfera filosofiei, a eseului, istoriei și criticii literare, precum și creații inedite de poezie și proză.

Revista se deschide cu un text semnat de Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj, scris în memoria fostului redactor al revistei, Ioan-Pavel Azap, care a încetat din viață la sfârșitul anului trecut.

Editorialul semnat de Mircea Arman continuă analiza metafizicii din perspectiva imaginativului uman - conceptul filosofic inedit care-i aparține în totalitate, pe care l-a dezvoltat în lucrările sale din ultimii ani și pentru care a fost premiat în Italia de către Editura Morlacchi University Press și Universitatea din Perugia. Reamintim faptul că lucrării La struttura delľ immaginativo umano, de Mircea Arman, publicată de prestigioasa editură în colecția Collana Zetema di ricerca filosofica, i-a fost acordat Premiul pentru cea mai bună carte străină a anului 2021 în Italia.

În paginile imediat următoare rămânem în sfera filosofiei, prin cele două analize semnate de Andrei Marga („De la «corectitudine politică» la gândire”) și Viorel Igna („Călătoria fantastică a înțelepciunii”). Li se adaugă o serie de eseuri care poartă semnătura autorilor: Nicolae Iuga, Iulian Cătălui, Virgil Diaconu, Alex Maroiu și Ștefan Aurel Drăgan.

Pagina de poezie a primului număr din 2024 al Tribunei găzduiește douăsprezece poeme inedite de Alexandru Petria. Iar în rubrica de proză se publică textul care a obținut premiul I la secțiunea proză scurtă a Concursului Național de Literatură „Ioan Slavici”, ediția 2023, semnat de Cristina Țane.

Regăsim în paginile revistei multe alte articole de interes semnate de Radu Bagdasar, Adrian Lesenciuc, Mircea Moț, Nicolae Mareș, Alexandru Sfârlea și alții.

Revista este ilustrată de pictorița Olimpia Coman-Sipeanu, cu un comentariu asupra creației artistei semnat de Iulia Mesea.

Reamintim cititorilor că noul număr al Tribunei, 512 - aferent perioadei cuprinse între 1 și 15 ianuarie 2024, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.