Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut primul număr din aprilie al Tribunei, cea mai apreciată și valoroasă revistă de cultură din România

Tribuna
Tribuna din 2 aprilie 2024

Semnalăm apariția numărului 518/1 aprilie 2024, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o remarcabilă tradiție istorică de 140 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Cu un format elegant, care iese în evidență pe piața de profil, remarcăm și la acest număr diversitatea și mai ales valoarea culturală a articolelor propuse cititorilor, printre care: analize filosofice, eseuri, cronici literare, fragmente inedite de proză, interviu, cronică plastică și de teatru etc.

În editorial, Mircea Arman continuă seria interpretărilor textului filosofic clasic prin prisma conceptului său, de o noutate absolută în domeniu, concept dezvoltat și argumentat în volumele publicate de filosof în ultimii ani, respectiv imaginativul poietic uman aprioric. În recentul număr al Tribunei, citim analiza cu titlul: Imaginativ și simbolic – adversus Cassirer.

Mai departe, paginile de filosofie se completează cu articole semnate de Viorel Igna, Iulian Chivu și Nicolae Iuga; iar în rubrica diagnoze, Andrei Marga oferă cititorilor o nouă mostră dintr-un volum aflat în lucru, un fragment cu titlul Proiect de pace durabilă.

La eseu, sunt publicate interesante și ample analize, în viziunea autorilor Iulian Cătălui, Alex Maroiu și Menuț Maximinian, iar despre noile apariții editoriale scriu, printre alții, Adrian Lesenciuc, Constantin Cubleșan, Alexandru Sfârlea.

Iubitorii de proză pot citi în noul număr al Tribunei un text premiat la precedenta ediție a Concursului Național de Literatură „Ioan Slavici”, este vorba despre un fragment de roman semnat de Ion Mânzatu.

Revista găzduiește și un interviu cu Excelența Sa, Domnul Gabriel Gafița, fost ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Peru, realizat de profesorul Ilie Rad; precum și alte articole de interes, în rubrici deja consacrate, precum: juridic, teatru, crochiuri, însemnări din La Mancha etc.

Ediția din 1 aprilie a Tribunei este ilustrată spectaculos de Michael Lassel, artist stabilit în Germania, un colaborator cunoscut al publicației. Reținem că, în 2019, Editura Tribuna a publicat albumul Michael Lassel, Ein Meister aus Deutschland, iar în 2020, tot Tribuna a adus pe simeze, la Cluj-Napoca, expoziția cu mare succes de public, Michael Lassel – Lumea ca alegorie și mit. Ilustrațiile sunt însoțite de textul Silogismele imaginii la Michael Lassel, semnat de Ani Bradea în rubrica plastica.

Reamintim cititorilor că noul număr al Tribunei, 518 - aferent perioadei cuprinse între 1 și 15 aprilie 2024, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.