Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut primul număr din iunie al Tribunei, cea mai importantă revistă românească de cultură

Tribuna
tribuna iunie 2021

Semnalăm apariția noului număr, 450/1 iunie 2021, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională.

Așteptată de fiecare dată cu real interes de către cititorii săi, Tribuna adună și în acest număr, în cele 36 de pagini ale sale, articole inedite, într-o diversitate de rubrici care acoperă o arie largă de preocupări culturale, de la filosofie, eseu, istorie literară, sociologie, la poezie, proză, critică literară sau plastică.

În contextul importantei aniversări pentru cultura mondială, se împlinesc 700 de ani de la moartea poetului și filosofului italian Dante Alighieri, ceea ce a făcut ca nu doar în Italia ci în întreaga lume să-i fie dedicate numeroase evenimente și scrieri, 2021 fiind desemnat anul Dante, Mircea Arman publică în editorial, sub genericul Dante Alighieri 700, prima parte a eseului intitulat Imaginativul poietic dantesc. Urmat de paginile rubricii filosofia, unde Viorel Igna continuă textul început în numărul precedent, Tradiția ermetică, urmat de analiza lui Andrei Marga din diagnoze: Omul nou, omul artificial, omul resetat.  În acest număr putem citit eseuri de Theodor Codreanu, Christian Crăciun, Nicolae Iuga și Iulian Cătălui, iar la istoria literară semnează Radu Bagdasar.

Despre unul dintre cei cinci scriitori arestați în 1959 la Brașov, în cazul care s-a numit „lotul scriitorilor germani”, anume despre Hans Bergel, scrie în rubrica social Ani Bradea. Revista mai găzduiește articole de Adrian Lesenciuc, Vasile Zecheru, Constantin Cubleșan, Mircea Moț și alții. Textul despre lucrările artistului care ilustrează numărul, Constantin Cioc, poartă semnătura lui Petru Bejan.

Tot în paginile acestui număr al Tribunei este aniversat, într-un articol scris de Adrian Miroiu, Profesorul de filosofie Ilie Pârvu, membru corespondent al Academiei Române, la împlinirea a opt decenii de viață.

Începând cu această săptămână, numărul 450 al Revistei de cultură Tribuna, aferent perioadei 1 – 16 iunie 2021, se găsește la punctele de difuzare a presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.