Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut primul număr din Mai al Revistei Tribuna, cea mai importantă publicație românească de cultură

Tribuna
Tribuna din 4.05.2022

Semnalăm apariția noului număr, 472/1 mai 2022, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională.

Ca de fiecare dată, sumarul este bogat și diversificat, cuprinzând articole de larg interes cultural, de la filosofie, eseu, istorie literară, sociologia culturii, la poezie, proză, cronică de carte, teatru, film, etc., printre care se remarcă Editorialul semnat de Mircea Arman și intitulat „Imaginativul ca facultate apriorică a creației și ordonării lumii”, textul rubricii Filosofia: „Platon despre sufletul lumii”, de Vasile Zecheru, sau cel ar rubricii Diagnoze, semnat de Andrei Marga, despre justificarea creștinismului.

Tot în paginile acestui număr, continuă materialele în serial ale rubricilor permanente. Viorel Igna scrie despre Sfântul Toma din Aquino în Filosofia. Iulian Cătălui continuă analiza teatrului de comedie din secolul XX în rubrica Eseu. Radu Bagdasar, la rubrica de Istorie literară, duce mai departe, în episodul al III-lea, prezentarea efectului de biliard în literatură. La File de jurnal, Nicolae Iuga evocă noi „Întâmplări celebre la Facultatea de Filosofie din București”, iar Ilie Rad ne oferă alte documente literare inedite în cadrul serialului intitulat „Scrisori de la autori contemporani”, de data acesta semnatarul epistolelor fiind Geo Dumitrescu.

„«Decebal» din Trieste și istroromânii” este textul rubricii Social, semnat de Ani Bradea, care prezintă una dintre cele mai vechi, dar și cea mai longevivă asociație cultură româno-italiană, activitatea și studiile acesteia în scopul promovării culturii românești în Peninsulă. Despre cele mai recente apariții editoriale, scriu în acest număr al Tribunei: Adrian Lesenciuc, Delia Muntean și Alexandru Sfârlea. Pagina de poezie găzduiește poeme de Tatiana Ernuțeanu, iar cea de proză un text de Cezar Pârlog, premiul III al secțiunii Proză scurtă din cadrul Concursului Național de Literatură „Ioan Slavici”, ediția 2021. Mai semnează în Tribuna din 1 mai: Laura Poantă, Mircea Moț, Eugen Cojocaru, Adrian Țion și alții. Ilustrația numărului aparține artistului din Mexic, Victor Manuel Hernandez Castillo.

Numărul 472 al Revistei de cultură Tribuna, aferent perioadei 1 – 15 mai 2022, poate fi găsit la punctele de difuzare a presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.