Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A bătut două adolescente care nu îl lăsau să doarmă: Ciclistul Mathieu van der Poel a ratat cursa pentru titlul mondial, după ce a fost reținut de poliție

Mathieu van der Poel

Şi-a dorit să devină campion mondial, dar a ajuns la secţia de poliţie: ciclistul olandez Mathieu van der Poel a trecut, duminică, de la vis la coşmar şi va trebui acum să răspundă în faţa justiţiei australiene pentru agresarea a două adolescente, relatează lefigaro.fr.

Reţinut de poliţie sâmbătă seară, înainte de a fi eliberat duminică dimineaţă, olandezul a luat startul la cursa pe şosea de la Campionatele Mondiale de ciclism de la Wollongong, unde era printre favoriţi, scrie news.ro.

Însă, el a abandonat după doar 30 de kilometri, epuizat şi "distrus mental", cursa fiind câştigată de belgianul Remco Evenepoel.

Potrivit lui Christoph Roodhooft, managerul echipei sale Alpecin-Fenix, multiplul campion mondial de ciclocros "nu a dormit toată noaptea”, după un incident petrecut sâmbătă seara în hotelul din Brighton-Le-Sands, de lângă Sydney.

Fără a dezvălui identitatea lui Van der Poel, poliţia din New South Wales a confirmat pentru AFP că un tânăr de 27 de ani, vârsta sportivului, a fost acuzat de două agresiuni asupra a două adolescente de 13 şi 14 ani.

"În jurul orei 22.40, sâmbătă, un bărbat a fost implicat într-o altercaţie verbală cu două adolescente de 13 şi 14 ani la un hotel din Brighton-Le-Sands. Potrivit presupuselor fapte, acesta le-a împins pe cele două adolescente, una căzând la pământ, iar celălaltă lovindu-se de perete, ceea ce i-a provocat o mică zgârietură pe cot”, a precizat poliţia într-un comunicat. "Conducerea hotelului a fost sesizată şi apoi a sunat la poliţie” şi "un tânăr de 27 de ani a fost arestat la scurt timp după aceea”, înainte de a fi "dus la secţia de poliţie Kogarah” unde a fost "pus sub acuzare pentru două cazuri de agresiune”. Eliberat pe cauţiune, Van der Poel urmează să apară marţi la un tribunal din Sutherland.

La startul cursei, "MVDP" nu a negat incidentul. "Da, este adevărat, a fost o mică ceartă. Am vrut să mă culc devreme aseară, dar erau o mulţime de copii pe holul hotelului care îmi băteau în continuare la uşă. După un timp, m-am săturat. Le-am spus, într-un mod nu prea înţelegător, să se oprească. Atunci a fost chemată poliţia şi m-a dus” la secţie, a spus el.

"Mathieu s-a culcat la 21.00 şi la miezul nopţii încă era zgomot. Copiii se jucau pe hol şi băteau la uşă. A ieşit să le spună să se oprească, dar evident că nu în modul corect”, a spus Christoph Roodhooft. Sportivul a revenit în camera lui "la patru dimineaţa”, dar nu a reuşit să mai închidă un ochi, a anunţat managerul echipei sale. "Cu siguranţă nu este ideal, este chiar un dezastru, dar nu pot face nimic în privinţa asta. Voi face tot posibilul”, a declarat sportivul înainte de a lua startul. A renunţat după doar treizeci de kilometri de curse, înainte de a urca într-un SUV alb, fără să scoată o vorbă.

"Este foarte dezamăgit, este distrus mental”, a spus Christoph Roodhooft. "A avut multe ambiţii pentru această cursă", a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.