DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

A cincea zi a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu: 'Nassim', 'OMMA', teatru aerian, conferinţe şi lansări de carte

Paul Băilă
fits festival

Dramaturgul iranian Nassim Soleimanpour aduce la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, cu spectacolul „Nassim”, un nou experiment teatral îndrăzneţ. În fiecare seară, acestuia i se alătură pe scenă un alt actor, în timp ce scenariul se află într-o cutie sigilată. Un emoţionant spectacol autobiografic puternic, universal, „Nassim” este o demonstraţie teatrală frapantă despre forţa unificatoare şi totodată dezbinătoare a limbajului. Este programat începând cu ora 17.00, la Teatrul GONG - sala etaj, potrivit news.ro.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ajuns în cea de-a cincea zi de desfăşurare, aduce marţi, în sălile de teatru, în spaţiile de conferinţe, în biserici sau în aer liber o varietate de evenimente dedicate artelor spectacolului. Reprezentaţii ale unor regizori cu faimă internaţională, conversaţii culturale, ateliere, teatru aerian sau acrobaţii se regăsesc în programul acestei zile.

În spectacolul „OMMA”, Josef Nadj aduce laolaltă opt dansatori din ţări precum Mali, Senegal, Coasta de Fildeş, Burkina Faso şi cele două republici Congo. Împreună, aceştia formează un corp colectiv în care fiecare îşi afirmă propria limbă, propria identitate, propriul dans, alcătuind o buclă de reacţie între individ şi grup, ducându-ne inevitabil cu gândul spre omul universal. „OMMA” va fi prezentat la ora 19:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcţii SA - UniCredit (Sala „Eugenio Barba”).

Sala Mare a Teatrului Naţional „Radu Stanca” va fi gazda spectacolului „Conferinţa iraniană”, începând cu ora 20:00. Spectacolul semnat de Bobi Pricop pune degetul pe răni deschise, invitându-ne la o confruntare incisivă, problematică şi simptomatică a realităţii ce sfidează legea kilometrului mort.

„În faţa uşii” este un spectacol cu pantomimă, muzică, improvizaţie şi fantezie, ce reflectă uşile vizibile şi invizibile pe care le-am deschis şi le-am închis pe parcursul vieţii. Un spectacol ce îmbină abil tehnici de mimică şi dramaturgie comică, în care acţiunea şi firul narativ sunt exprimate prin gesturi şi mişcare, iar expresia facială are o forţă uriaşă.

„Suspendaţi în... anii ’80” este un spectacol de teatru fizic aerian în care două personaje sunt atrase într-o lume de benzi desenate şi filme de animaţie, prin intermediul unor proiecţii video de mari dimensiuni, în timp ce fac echilibristică deasupra publicului, suspendaţi în hamuri. Vor avea loc reprezentaţii în Piaţa Mare, începând cu ora 20.45.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) se desfăşoară în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranţa împreună”, iar spectatorii au la dispoziţie aplicaţia de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store şi Google Play.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.