Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A crescut vertiginos prețul locuințelor: achiziția unei case, tot mai dificilă

constructii imobiliare

Prețurile apartamentelor au crescut în anul 2019 și sunt cu 7% mai scumpe decât la nivelul anului 2018. În condițiile în care și programul Prima Casă este într-un oarecare impas, achiziționarea unei locuințe va fi mai dificilă.

Citește și: Adriana Săftoiu face PRAF conducerea PNL: Îmi este rușine! Ne încălcăm toate principiile!

Astfel, la nivelul trimestrului al patrulea din 2019, locuinţele (atât apartamente, cât şi case) sunt cu 7% mai scumpe decât în urmă cu un an. Spre comparaţie, în perioada similară din 2018, diferenţa de preţ la 12 luni se situa la 5,3%, informează Antena 3.

Evoluţia a fost diferită atât în funcţie de oraş, cât şi în funcţie de segmentul analizat: în Capitală, ritmul de creştere a preţurilor s-a dublat comparativ cu 2018 pe piaţa veche, însă s-a menţinut relativ constant pe cea nouă; în restul ţării, avansul este de peste două ori mai mare pe segmentul vechi şi, respectiv, de aproape cinci ori mai mare pe segmentul nou.

Astfel, locuinţele vechi au consemnat un plus de 9% în Bucureşti, faţă de 6% în restul ţării; unităţile locative nou-construite, pe de altă parte, s-au apreciat cu 8% în Bucureşti şi, respectiv, cu 10% în restul ţării. Spre comparaţie, în ultimul trimestru din 2018 locuinţele vechi erau cu 4,6% mai scumpe în Capitală şi, respectiv, cu 2,6% în rest, iar cele noi erau cu 9% mai scumpe în Bucureşti şi cu 2,1% în restul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.