Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A cui victimă este Florin Cîțu? (Analiză)

Inquam Photos / George Calin
Florin Citu PNL

A propriei incompetențe și a propriei imposturi. Momentul de azi inchide un cerc al celei mai cumplite perioade din istoria PNL. Cine are senzația că acestei sinistre caricaturi i se face vreo nedreptate e în eroare.

Euforica alcătuire, pe care l-am primit în PNL în 2016, la recomandarea conduceriide atunci, cu o lună înainte de alegerile unde urma să fie eligibil pentru Senat, a devenit rapid șef de comisie, apoi lider de grup, ministru si premier. Totul în doar 5 ani!

Personajul inventat și propulsat de cine știe cine, cu bacalaureatul luat cel puțin discutabil, cu o școală pe afară terminată in 10 ani, întrerupți doar de pușcărie, a fost mai performant și prodigios în ascensiune decât Radu Câmpeanu, Călin Popescu Tăriceanu și Crin Antonescu la un loc. Un om inadecvat la toate capitolele, fără o zi de muncă politică la viața lui.

Astăzi, bula s-a spart. Obraznicul impostor, măruntul speculator, arătarea semianalfabetă revine acolo unde îi este locul. În anonimat. După ce ne-a îndatorat la un record istoric și a compromis irevocabil ideile autentic liberale, confundate cu tupeul și impostura.

Din 2009, PNL a mers, structural și principial, din rău în mai rău. Democrația internă a scăzut, politica de cadre a dispărut, obediența, neștiința, lipsa de viziune au devenit condiții sine qua non pentru a avea "succes". Toate astea au readus PSD la statutul de cel mai serios și performant partid al României.

Din 2014 până azi, cultura organizațională a PD a dominat PNL, manifestându-se o supunere absolut irațională față de Cotroceni. Rezultate alegerilor prezidențiale se văd în lista numelor alese (Turcan, Orban, Cîțu) și în sondaje (16%).

Momentul de azi poate fi o relansare, dacă Generalul Ciucă va fi bine consiliat și își va păstra aura de buna simț, decență și onorabilitate pe care o constatăm azi. Și dacă decizia a fost, cu adevărat, a celor 4: Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur, Lucian Bode. Nu de alta, dar "mâna schiorului" s-a văzut până acum.

O analiză de Bogdan-Ion Jelea, analist politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.