Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A devenit prim-ministru, iar Liz Truss a ținut să-l sune primul pe Volodimir Zelenski

Agerpres - Reuters
Liz Truss

Noul prim-ministru britanic, Liz Truss, a promis marţi "sprijin total" Ucrainei, în timpul unei convorbiri cu preşedintele Volodimir Zelenski, la scurt timp după preluarea funcţiei, informează AFP.

"În prima ei convorbire cu un omolog de când a devenit prim-ministru, ea l-a asigurat pe liderul ucrainean că are sprijinul său deplin şi că Ucraina poate conta pe sprijinul Marii Britanii pe termen lung", a declarat o purtătoare de cuvânt, informează News.ro.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că s-a "coordonat" cu noul premier britanic Liz Truss pentru a "creşte presiunea" asupra Rusiei, în a şaptea lună a invaziei Ucrainei de către Moscova.

"Scopul este de a pune capăt atacului şi de a aduce făptuitorii în faţa justiţiei", a scris Zelenski pe Twitter, primul lider străin care a vorbit cu Truss după ce aceasta a fost confirmată în noua funcţie.

Liderul ucrainean a spus că "mulţumeşte poporului britanic pentru ajutorul semnificativ acordat Ucrainei în apărare şi economie", adăugând că "este important ca Marea Britanie să fie gata să o consolideze în continuare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.